Parmesanpai

Jeg blir forsatt latterlig lykkelig når jeg snubler over geniale retter som dette.

I en middag vi var fikk vi disse nydelige mini-paiene sammen med en aperitiff, og forelskelsen var umiddelbar.

Lune små paier fylt med fløte, egg og parmesan. Ikke er de sølete å spise, og du trenger ingen servietter. De går også fint an å lage på forhånd, kanskje bare lune dem litt i ovnen før servering. Også smaker de himmelsk! Og de er kjempeenkle å lage!

Ypperlig som velkomstmat eller som del av et tapasbord – anbefales på det varmeste!

  

Nok  til 10-12 minipaier (beregn 2-3 stk til hver)

Fra kjøkkenbenk til hånd – 10 minutter å lage røre, 20 minutter å steke.

Dette trenger du

1 stk vanlig ferdig paideig, eller lag deig selv
2 egg
1 1/2 dl kremfløte
50 gram revet parmesan

I tillegg trenger du småkakeformer, som f.eks. sandkakeformer.

Slik gjør du

Rull ut deigen, og stikk ut rundinger med et glass.

Trykk deigrundingene ned i kakeformene.

Pisk/visp sammen egg og fløte, og ha den revne parmesanen i.

Fordel fyllet i formene.

Stek på 200 grader midt i ovnen i ca 20 minutter.

  

Paiene eser opp under steking, men faller fort sammen etter de kommer ut av ovnen.

Spises lune. Deilig!

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

5 thoughts on “Parmesanpai

  1. LOOKS SO DELICIOUS! I AM GOING TO DO THEM TOMORROW AND BRING THEM OVER TO A FRIEND! CANT WAIT!!!
    THANK YOU FOR SHARING ALL THESE WONDERFUL RECIPES THAT ARE SO EASY TO MAKE AND A BIG SURPRISE TO GUESTS AS WELL! GREAT! LOVE GBJ

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top