Pastaform med spinat og ost

Jeg tror grateng må være noe av den mest populære hverdagsmaten der ute i de 1000 hjem. Jeg vet i hvertfall at gratengene på bloggen min er blant de mest leste innleggene, og ofte de jeg får flest positive tilbakemeldinger på når jeg treffer lesere ansikt til ansikt.

For eksempel denne pølsegratengen. Denne makaronigratengen med skinke og brokkoli er også svært populær, og denne gratinerte laksen med soltørket tomat er min mest populære fiskerett.

Dette er en pastaform med spinat og ost, som føyer seg pent inn i rekken av gode gratenger. I utgangspunktet lages den med den italienske osten ricotta,  som minner litt om cottage cheese sånn rent utseendemessig sett. Men det er ingenting i veien for å bruke andre ostetyper, eller cottage cheese for den saks skyld. Fullkornspasta funker også fint.

Formen er uten kjøtt, men det er ikke noe savn. Så det er også en ideell mandagsrett for de som praktiserer kjøttfri mandag. Den kan også lages nesten ferdig kvelden før, så kan den bare stekes til middag neste dag.  

En kjempegod pastaform er det – og du finner selvsagt også oppskriften på min matapp. 

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30-40 minutter.

Dette trenger du

500 gram kort pasta
5 dl frossen spinat
1 boks hakket tomat, 400 gram, gjerne med basilikum
1 beger ricotta eller cottage cheese, ca 2-3 dl
2 dl parmesan
2 dl mozzarella eller annen type gulost
salt og pepper

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader.

Forkok pastaen et par minutter mindre enn det står på pakka. (Ofte skal pasta koke f.eks.10 minutter, men da koker du den i dette tilfellet bare i 8 minutter.)

Imens varmer du den frosne spinaten forsiktig opp i en gryte, og blander inn cottage cheese (eller ricotta) pluss salt og pepper. Cirka en teskje av hvert.

Bland den kokte pastaen med hakket tomat og halvparten av den revne parmesanosten.

Ha halvparten av pastaen i en ildfast form.

Ha spinat- og osteblandingen over pastaen.

Ha resten av pastaen over, og avslutt med mozzarella (eller annen gulost) og resten av parmesanosten.

Stek i 15-10 minutter midt i ovnen på 200 grader til formen er gyllen og fin.

Ah – grateng!

#pastaform #spinatogricotta #pastamedspinatogricotta #spagetti #hverdagsmat #middagstips #grateng   
   
 

 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

9 thoughts on “Pastaform med spinat og ost

  1. Kjempegod var denne retten, Siri😜 den vil bli laget mye!! Konstaterte at sprøstekt bacon med ricottaen var prikken over i’en, ble dermed ikke helt kjøttfritt her😁Takk for flotte oppskrifter, bruker dem ofte😊!

  2. Mari: Oh! Bacon hørtes godt ut! Bra tips.:) Veldig glad for at den funket – deilig å ha noen faste retter å ty til.;-) Den ble tatt godt i mot her også – håper du fortsetter å finne ting på bloggen som du liker.:)

  3. Mmm, denne var god og falt i smak hos kresne kjøttelskere. Har også laget tacosuppen din, men kuttet kjøttet og lagt til linser, bønner og litt kyllingfond i stedet. Den ble også god, og kan anbefales. Kjekt å finne oppskrifter på grønnsaksmiddager som både metter og smaker godt, til en kjøttfri dag i uka 😊. Takk for gode oppskrifter! Mvh. Anne Marie

  4. Hei! Fin oppskrift! Trur du det går greit å lage den klar kvelden før også berre steike den når me skal spisa?

  5. Hei på deg!
    Ramlet borti bloggen din via en avis eller noe.
    Dette ser jo veldig godt ut, skal absolutt prøve, jeg har en fjortis i familien med stigende skepsis mot kjøtt. Men spinat!
    Har aldri tenkt på å erstatte ricotta med hytteost, men i en rett som denne er jo dette klockrent! Og bra mye billigere.
    Hvilket får meg til å tenke på en sak; to dl parmesan er jo godt, men ganske dyrt i innkjøp. Man kanskje kan tenke seg å erstatte den med noenting mer kortreist?
    Erfaringsmessig lever dessuten ikke parmesanen man kjøper i butikken opp till forventningene. Og jeg nevner ikke engang den ferdigrivne. Jo, vent litt, det gjorde jeg. Kjøp ikke den.
    Bra blogg!
    ps unnskyld for eventuell svorsk ds

  6. Pål RR Øiaas – så hyggelig tilbakemelding! Jeg tror du fint kan droppe parmesan og kjøre på med 4 dl mozzarella/annen gulost i stedet. Det blir godt uansett.:) Håper du finner andre oppskrifter her du kan bruke i tillegg. Ha en fin ettermiddag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top