Kan det egentlig bli enklere eller bedre? Og kan det egentlig smake mer sommer enn dette? Neppe.
Rabarbraen er klar i hagen (eller butikken) nå – det er bare å lage seg en gryte med sommer på ovnen.
Perfekt som dessert, eller som et lite hagemåltid eller verandamåltid når du trenger en pause fra å gjøre ingenting.
Nok til 4
Fra kjøkkenbenk til sommerbord, 20 minutter
Dette trenger du
350 gram rabarbra
1 1/2 dl sukker
1 liter vann
1 vaniljestang, splittet på langs
1 kanelstang
1 1/2 ss potetmel
litt kaldt vann
Slik gjør du
Skyll rabarbrastenglene godt og skjær dem opp i 1 cm store biter.
Kok opp vann, sukker, vanilje og kanel. Ha i rabarbraen og la suppen småkoke i 10 – 15 minutter. Pass på så det ikke blir grøt, det skal fortsatt være noen hele biter igjen.
Rør potetmelet ut i litt kaldt vann før du heller det i suppen under omrøring. Suppen skal bare varmes opp til kokepunktet etter du har hatt i potetmelet.
Server suppen varm eller kald. Gjerne iskald med skiver av jordbær og vaniljeis.
#rabarbra #rabarbrasuppe #suppe #dessert #dessertsuppe #sommermat