Rabarbrasuppe

Kan det egentlig bli enklere eller bedre? Og kan det egentlig smake mer sommer enn dette? Neppe.

Rabarbraen er klar i hagen (eller butikken) nå – det er bare å lage seg en gryte med sommer på ovnen.

Perfekt som dessert, eller som et lite hagemåltid eller verandamåltid når du trenger en pause fra å gjøre ingenting. 

Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til sommerbord, 20 minutter 

Dette trenger du 

350 gram rabarbra
1 1/2 dl sukker
1 liter vann
1 vaniljestang, splittet på langs
1 kanelstang 
1 1/2 ss potetmel
litt kaldt vann

Slik gjør du


Skyll rabarbrastenglene godt og skjær dem opp i 1 cm store biter.


Kok opp vann, sukker, vanilje og kanel. Ha i rabarbraen og la suppen småkoke i 10 – 15 minutter. Pass på så det ikke blir grøt, det skal fortsatt være noen hele biter igjen.

Rør potetmelet ut i litt kaldt vann før du heller det i suppen under omrøring. Suppen skal bare varmes opp til kokepunktet etter du har hatt i potetmelet.


Server suppen varm eller kald. Gjerne iskald med skiver av jordbær og vaniljeis.

 

#rabarbra #rabarbrasuppe #suppe #dessert #dessertsuppe #sommermat

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top