Rabarbra er sommer og det er barndom.
Da vi var små ble ofte lillebror og jeg sendt avgårde for å plukke rabarbra bak en gammel og forfallen låve i nærheten av der vi bodde. Vi plukket så mye vi kunne bære med oss hjem, og belønningen i andre enden var selvsagt en kopp med sukker å dyppe rabarbraen i.
Resten brukte mamma som oftest til suppe eller kompott, og fortsatt er hun glad i å lage gode saker med rabarbra.
Som denne kaken. Server den gjerne lun, og enten kan du blande frøene fra en vaniljestang og ha i den, eller du kan piske noe god, gammeldags krem ved siden av.
Det er kjempelett å lage, du bruker ikke mer enn 5-10 minutter på å smelle den sammen. Men den trenger 45-50 minutter i ovnen.
Fra kjøkkenbenk til kakebord: 10 min forberedelser – 45 minutter i ovnen.
Dette trenger du
200 g smør, romtemperert
3 dl sukker + 1 ss til rabarbraen
3 egg
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 stor stilk med rabarbra, eventuelt to små
1 håndfull mandler eller andre nøtter
Slik gjør du
Ta smøret ut av kjøleskapet i god tid før du skal bake, slik at det er mykt og fint.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Pisk smør og sukker hvitt og kremet i miksmaster eller kjøkkenmaskin.
Pisk inn ett og ett egg i smør/sukker-blandingen.
Pisk til slutt inn mel og bakepulver.
Skjær rabarbraen i små biter, og vend dem inn i en spiseskje sukker.
Ha deigen i en vanlig rund kakeform med bakepapir i bunn, og ha rabarbraen fint fordelt over. Dytt gjerne bitene litt ned i deigen.
Ha gjerne litt hakket mandler eller andre nøtter over.
Stek litt under midten i ovnen på 200 grader i 45-50 minutter. I min gamle ovn holdt det med 45 min, da var kaken gylden, sprø og fin.
Da er det kake å få!
#kake #rabarbra #rabarbrakake #cremefraiche #vanilje #dessert #dessertoppskrift #kakeoppskrift
.
Keflex Bronchitis Levitra Professional Kaufen Propecia 10 Years Hairloss [url=http://buyoxys.com]levitra 40 mg samples[/url] Priligy Diarrea Cialis Generico Preсђс–рів§o Cephalexin Depression