Yoghurt-is

Om sommeren er målet å spise lett, friskt og godt – og med minimalt tid ved kjøkkenbenken. Du vil jo være ute! Denne desserten oppfyller alle disse kriteriene.

Dette er en sunn og lettvint yoghurt-is, laget på 1-2-3. Oppskriften fant jeg på den svenske bloggen pickipicki, og desserten heter smackismacki. Det er fristende å si takkitakki, men jeg skal prøve å la være.

Du trenger egentlig bare to ingredienser. Desserten blir frisk og syrlig, men ønsker du en søtere variant kan du tilsette f.eks. sukker eller litt melis, eller noen av de nye søtningstypene uten kalorier.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 5 minutter.

Bruk cirka 2 rause spiseskjeer med yoghurt per 100 gram frossen frukt.

Dette trenger du

Frossen smoothie-mix
Tykk yoghurt naturelle  – gresk, tyrkisk eller russisk type
eventuelt søtning

Slik gjør du

Finn frem det du trenger – pluss blender eller stavmikser.

Kjør det til is-konsistens i maskinen.

Ferdig!

#dessert #yoghurtis #is #smoothiemix #oppskrift  

 

Print

Gulrot- og mangosuppe

Dette er en solskinns-suppe. Det er Signes suppe. Signe er en tidligere kollega, en kjempefin og morsom jente – med et lyst sinn – og med enn oppskrift på en knallgod suppe.

Og hvis du er litt skeptisk til komboen gulrot/mango:

Min cowboy spiser alt jeg lager. Og han liker nesten alt også. Men siden han er en cowboy, må vi slå fast at salater og ulike typer grønnsaker – som brokkoli og sopp – ikke topper favorittlisten, selv om han spiser det også.

Han trener også ganske mye, det er ikke uvanlig at han legger ut på sykkelturer på rundt 4 mil – helst flere ganger i uka hvis han har anledning. Og når han kommer hjem er han sulten. Så da jeg lagde denne for første gang, og han kom svinsende inn på kjøkkenet – skitten, svett og lykkelig etter x antall mil på veien – ble han meget skeptisk da han så noen gulrotbiter koke i en kjele på komfyren. Meeeget skeptisk.

Men samme cowboy forsynte seg ikke en, ikke to – men tre ganger. Og kunne sikkert spist mer. Dette er suppa si! (Takk, Signe!)

Nok til 4, som lunsj, forrett eller varm kveldsmat.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter.

Dette trenger du

750 gram gulrøtter
2 løk
4-5 cm fersk ingefær
1 mango
1 boks kokosmelk, 400 ml
1/2 rød chili
1 liter grønnsaksbuljong (vann + to terninger, eller to fondcups)
salt
pepper
lime 
nøytral matolje 

Slik gjør du

Kutt gulrøtter og løk i smått. Bruk en romslig kjele som du setter på middels varme. Surr bitene i 2 ss nøytral olje, f.eks rapsolje eller Vita-olje i 5-10 minutter. Rør litt av og til.

Skjær også chili (renset for frø) og ingefær i smått, og ha i kjelen underveis.

Tilsett buljong og vann, og kok opp. La putre i 15 minutter.

Mens det putrer skjærer du mango i biter. Etter de 15 minuttene tilsetter du mangoen og kokosmelk. La det avkjøle litt før du kjører det i blender eller bruker stavmikser til å mose suppa.

Smak til med salt, pepper og så mye lime du har lyst på. Ta litt av gangen!:-)

Og jeg sier det igjen: Dette er supppa si! (Koriander er ikke bare pent – det smaker også godt)

#suppe #gulrotogmango #gulrot #mango #oppskrift #mat #matglede

 
 

Print

Nakkekoteletter i tomatsaus

En vanlig måte å steke koteletter på er å langtidssteke dem i fløtesaus i ovnen. Da blir de billige kotelettene møre og gode, og smaker som langt mer eksklusiv mat.

Men siden jeg er inne i en tung italiensk periode på kjøkkenet, måtte jeg selvsagt sjekke om dette funket like bra med min nyoppdagede favoritt-tomatsaus. Oh yes. Det gjorde det. Sammen med litt asparges og lune urtepoteter ble dette en fantastisk god middag. Jeg anbefaler denne det varmeste! Lag! Lag! Og spis!

Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord:

Altså. Sausen må putre 1 time. Den kan det være lurt å lage i forveien – enten fryse ned – eller lage kvelden før. Når du skal steke kotelettene i ovnen, kan du velge to forskjellige måter. Alternativ 1 er å langtidssteke i 2-3 timer (jeg hadde mine i 2 1/2 time + +) på 125 grader. Har du ikke så god tid, er alternativ 2 å steke dem på 180 grader i en time.

Dette trenger du

ca 1 kg nakkekoteletter
1 porsjon tomatsaus a la Rachael
poteter eller ris – for eksempel disse digge urtepotetene
noen grønnsaker – f.eks. asparges, gjerne med et dryss parmesan

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 125 grader (eller 180 grader).  Legg kotelettene i en ildfast form.

Dekk med tomatsaus. Stek i 2 1/2-3 timer på 125 grader, eller i 1 time på 180 grader. Midt i ovnen.

Ferdig! Har du basilikum, kan du gjerne velsigne sausen med litt av den.

Med urtepoeter og asparges som har fått seg en kjapp runde i stekepanne blir dette sååå god søndagsmiddag, eller en-hvilken-som-helst-dag-middag, at det nesten ikke er sant.

#tomatsaus #nakkekoteletter #urtepoteter #asparges #italiensk #søndagsmiddag #oppskrift #mat #middag  

  

Print

Spagetti med kjøttboller

For meg er dette den ultimate italienske pastaretten. Dette er lady og landstrykeren, det er bortgjemte familierestauranter i smale bakgater, det er smaken av Italia.

Tomatsausen tar det en times tid å lage, så det er ikke den raskeste hverdagsmiddagen. Men det er f.eks. mulig å lage sausen kvelden før. Kjøttbollene er tilberedt på 20 minutter.

Selv om sausen skal putre en stund er den utrolig enkel å lage, og passer seg (nesten) selv på komfyren. Den kan også brukes som base til det meste av italienske tomatbasert retter, som f.eks. denne fantastiske Aubergine Parmigiana, som er mer festmat. Eller som pizzasaus. Lag to eller flere porsjoner mens du først er i gang, og frys ned.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 1 time hvis du må lage saus, 20 minutter hvis du har ferdig saus.

Dette trenger du

400 gram kjøttdeig
1 brødskive kjørt til smuler i stavmikser (ca 1 dl)
1 ts worcestersaus
1/2 dl parmesan
1 egg
1 fedd hvitløk
salt og pepper
pasta
1 porsjon tomatsaus a la Rachael

Slik gjør du

Sett på vann til pasta, og sett stekeovnen på 225 grader. Finn frem det du trenger. Brød kjører du til smuler i stavmikser, og parmesan og hvitløk kan du rive fint på rivjern. Bland alt sammen i en bolle, sammen med ca 1/2 ts salt og 1/2 ts pepper.

Dekk et stekebrett med bakepapir, og form ca 15-20 små runde boller. Jeg bruker en raus spiseskje med deig om jeg former mot en ren håndflate.

Mellom hver bolle dypper jeg skjeen i et glass vann, da er deigen lettere å jobbe med. Du kan også bruke f.eks. en iskremskje.

Stek i 10 minutter midt i ovnen.

Server bollene i varm tomatsaus, sammen med spagetti og ekstra parmesan.

#spagetti #kjøttboller #tomatsaus #italiensk #pasta #middag #mat #oppskrift   
     

 

Print

Tomat- og mozarellasalat med løkvinaigrette

En enkel tomat- og mozarellasalat er digg – særlig hvis den har fått litt nykvernet pepper og noen drypp av litt god olivenolje over seg. Pluss noen basilikumblader. Også tar det jo ikke mer enn 5 minutter å lage den.   

Her kommer en variant som har litt mer sus over seg –  og som krever litt mer tid. Ikke så mye mer arbeid, men løken bør stå å godgjøre seg en stund.

Denne dukket opp i et matblad, men der fikk den følge av litt chilimarinert mørbrad. Sikkert kjempegodt det også, men da blir det jo nesten som en egen hovedrett. Dette holder for meg. Hvis du vil ha en dip/dressing ved siden av, lag gjerne denne fantastiske pestoen.  

Du kan jo lage så mye eller lite du vil, men denne porsjonen holder til en litt høy salat i en vanlig ildfast form, eller du kan spre den ut på et stort fat.

Dette trenger du

5-6 store plommetomater/klasetomater
1-2 pakker mozarella a 125 gram (jeg bruker to)
1 avocado
1/2 agurk
basilikum
salt og pepper

Løkvinaigrette:

1 rødløk
2 ss eplecidereddik
3 ss rapsolje eller Vita-olje
salt og pepper

Slik gjør du


Start med vinaigretten.

Skjær løken i tynne, fine ringer/skiver og ha i en bolle sammen med resten av ingrediensene. 1/2 ts salt og 1/2 ts pepper holder. Bland godt. La stå i minst to timer, men gjerne litt til hvis du har tid.

Legg tomater i skiver i bunnen av formen/fatet.

Legg skiver av agurk og avocado oppå tomatene.

Riv mozarellaen i biter over, og salte og pepre litt. Ha løkvinaigrette over, og pynt med basilikumblader. Rikelig med basilikumblader.

#tomat #mozarella #salat #tomatogmozarellasalat #løkvinaigrette #italiensk #oppskrift #mat 
 

 
 

Print

Artisjokksuppe med fennikel og bacon

Jeg elsker italiensk mat. Men det er jeg jo ikke alene om. I tillegg til alle italienere der ute er det utrolig mange andre som også elsker italiensk mat.

I tillegg er jeg veldig begeistret for suppe. Suppe er så anvendelig! Om vinteren er det deilig med litt varm suppe i kulda, og om sommeren er det deilig å bytte ut en tung middag med en god suppe istedet. Det fungerer også bra som lett gjestemat, eller f.eks. som en god lunsj.

Denne suppa dukket opp på det store internettet, og kombinerer altså to matkjærligheter. Det er en suppe, og den er italiensk.

Med fare for å høres ut som en fjortis – jeg glemte å si at jeg også elsker artisjokker. Og dette er en artisjokksuppe! Kan man egentlig be om mer?     

Namnamnam. Nam.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord ca 30 minutter.

Dette trenger du

1/2 løk
ca 100 gram bacon
2 bokser artisjokkhjerter (de selger dem til og med på Rema nå)
2 fennikel
1 l kyllingbuljong (jeg bruker to Maggi fondcups + 1 liter vann)
1 dl hvitvin (eventuelt hvitvinsekstrakt + vann. Du får kjøpt hvitvinsekstrakt på f.eks. Meny) 
salt og pepper
1 dl fløte
1/2 potte koriander
nøytral olje (jeg bruker Vita) 

Slik gjør du


Skjær løken i smått og skjær/klipp baconet i smått også. Bruk en middels stor/stor kjele og surr dette på middels lav varme i nøytral olje i 5-10 minutter. Løken skal ikke bli brun, bare blank og myk.  

Sil av artisjokkhjertene og kutt fennikel i smått også. Dette gjør du på følgende måte:

Skjær av toppene/stilkene, fjern det ytterste tykke skallet, skjær fennikelen i to og fjern den trekantete kjernen nederst på hver halvdel, slik du ser det er gjort på bildet over. Resten kan du kutte i smått.

Surr artisjokker og fennikel sammen med løk og bacon i 5 minutter til. Tilsett 1 liter vann + to kyllingfondcups (eller buljongterninger) og gi det et oppkok.

Ha i bladene fra en halv potte koriander i suppa. Mos med stavmikser eller i blender. Husk at varm suppe spruter fort opp, så ikke ha så mye i av gangen! Jeg syns det er godt med en litt “rustikk” suppe, dvs at det er litt biter i den. 

Ha i fløte, og smak til med salt og pepper. Pynt gjerne med litt ekstra koriander, og godt brød til suppe slår aldri feil. Spis og kos deg!

#suppe #artisjokksuppe #artisjokk #mat #oppskrift #italienskmat #italiensk #fennikel #bacon #løk #middag

 
 

Print

Carbonara Frittatta

En frittatta er en italiensk omelett, og den kan du egentlig fylle med hva du vil. Kjøtt, bacon, kylling, oster og ulike grønnsaker.

Har du middagsrester er det mange type rester som kan egne seg i en frittatta. Her har jeg den ene dagen laget en Enkel Carbonara, og neste dag ble restene til en Carbonara Frittatta.

Hvis du syns det litt lite igjen, kan du fylle på med  f.eks. snarkokt makaroni, erter og litt bacon. Dryss på litt parmesan og eventuelt noen ferske urter, og server med en salat og litt godt brød.

Nok til 4 

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 25 minutter.

Dette trenger du

Rester nok til å fylle en vanlig stekepanne halvveis eller trekvart opp til kanten.
7-8 egg
7-8 ss vann
litt salt & pepper
brød
salat

Slik gjør du

Dette var restene jeg hadde. Enkel carbonara med kjøttdeig av svin, bacon og erter.

Sett stekeovnen på 200 grader, og sett stekepanna på middels varme.

Pisk sammen egg og vann til det skummer. 1 ss vann per egg. Ha i 1/2 ts salt, og 1/2 ts pepper.

Hell restene i stekepanna, og hell eggeblandingen over. Trykk litt ned med stekespaden så overflaten blir jevn.

Stek i ca 5-10 min til det begynner å størkne. Sett stekepanna i ovnen og etterstek i i 5-10 min til den er gjennomstekt.

Dryss gjerne på litt ost og /eller urter hvis du har.

Gammel moro i ny og veldig fin drakt!

#omelett #frittatta #carbonara #mat #oppskrift #middag #restemat  

 

Print

Grillet jordbær og melon med mascarpone- og pasjonsfruktkrem

Alt kan grilles, mente en nabo på Kampen i Oslo. Så kalles han også Grillsjefen, og er en av Norges dyktigste ved grillen. Jeg vet ikke om om absolutt alt kan grilles, men det er jammen ikke langt unna. Å grille biter av jordbær og melon var for eksempel overraskende godt – det var som om frukten bare ble enda søtere.

Dette er da min tredje og siste rett i min grill-triologi, en signaturmeny på utfordring fra Meny-kjeden. Forrettene ble dampede blåskjell med fennikel, hermetiske sherrytomater og eplemost, mens hovedretten ble grillspyd med kylling, skinke, pølse og ananas – med grillet hjertesalat og bakte rotgrønnsaker som tilbehør.

Desserten er altså så sommerlig som du kan få den. Biter av jordbær og cantaloupemelon som har fått seg en rask runde på grillen, sammen med en krem av mascarpone, pasjonsfrukt, vanilje og sitron. Over det hele er det et dryss med mørk sjokolade.  Aiaiai.

Nok til 4-6 personer.

Fra kjøkkenbenk til hagebord, ca 20 minutter.

Dette trenger du

1 kurv jordbær
1/2 cantaloupemelon
1 beger mascarponeost
2 pasjonsfrukt (får du ikke tak i pasjonsfrukt, går det fint å lage desserten uten også)
saften av 1/2 sitron
1 vaniljestang
1 ts sukker
mørk sjokolade hvis du vil

Slik gjør du

Dette trenger du til kremen, pluss litt sukker. Spar 1/2 pasjonsfrukt til å ha over til slutt.

Bland alle ingrediensene til kremen i en bolle, og sett kjølig til du skal servere. Osten, saften av en halv sitron, 1 vaniljestang som du snitter på langs og skraper ut frøene på, litt sukker og pasjonsfrukt. Pasjonsfrukten deler du bare i to og skraper ut innholdet med en teskje.

Skjær melon i biter, og rens jordbærene og del dem i to.

Du kan grille dem løst på grillen, eller tre på grillspyd. Grill dem akkurat lenge nok til at det blir litt merker etter grillristen.

Pynt med pasjonsfrukt, og revet mørk sjokolade. Sjokolade er lettest å rive på rivjernet hvis den har lagt en stund i kjøleskapet først.

#grill #grillmat #meny #menyutfordring #dessert #jordbær #melon #honningmelon #mascarponekrem #pasjonsfrukt #mørksjokolade

 
 
 

Print

Grillspyd med bakte rotgrønnsaker og grillet hjertesalat

De som fikk med seg gårsdagens blåskjell på grillen som jeg la ut her på bloggen, fikk antagelig også med seg at jeg er en av 10 bloggere som har blitt utfordret av Meny-kjeden til å lage sin signaturmeny på grillen. Et bud kom på døra med utrolig mye god mat oppi en pose. Posen hadde et bilde av meg i kokkehatt og med grillutstyr. Hvis det var meningen å smigre, så funket det kjempebra.:-)

Min tre-retters fikk altså en “ventepølse”/forrett-start med blåskjell, fennikel, hermetiske sherrytomater og eplemost i folie, og her kommer hovedretten.

Jeg fikk en hel kylling som jeg har maltraktert etter beste evne (du kan f.eks. se Bent Stiansen skjære opp en hel kylling på skikkelig vis på YouTube), og noen av kyllingbitene har fått på seg en liten badedrakt i form av langtidsmodnet skinke, mens noen får være nudister.

Uavhengig av om kyllingbitene er med eller uten badedrakt får de kose seg sammen med ananas og små pølsebiter på grillspydene. Jeg lar det være litt rom mellom bitene, så de ikke blir rå innerst ved å ligge for tett inntil hverandre.  

Som tilbehør har jeg valgt bakte rotgrønnsaker med en olje/honning/sitron-dressing, og grillet hjertesalat med hvitløk, smør og rosmarin.

For å si det sånn: Dette kommer jeg til å lage flere ganger i sommer!     

 

Fra kjøkkenbenk til hagebord – 40 min – 1 time. Det meste ligger i forberedelser. Kyllingen må skjæres/klippes opp (kyllingfilet går litt  raskere), sammen med pølser og ananas. Dette må tres på spyd. Hjertesalaten må skjæres opp og forberedes, og det må også rotgrønnsakene og dressingen. Men på grillen trenger rotgrønnsakene ca 20 min, salaten ca 10 min og spydene bare ca 5-10 min. Mye kan du også gjøre klart på forhånd, og med varm grill går resten ganske raskt.

Dette var alt det deilige jeg fikk levert fra Meny. Til hovedrett har jeg brukt kylling, pølse, skinke, ananas, gulrot, potet, rosmarin, hjertesalat, olivenolje og sitron. Litt smør og hvitløk spanderte jeg fra eget kjøkken.

Dette trenger du 

Spyd:
kyllingbiter tror jeg brukte litt over 1/2 kylling 
pølsebiter gjerne noen som biter litt i fra seg, jeg brukte to pølser
ananasbiter jeg brukte 1/2 ananas
eventuelt noen biter av god skinke, skjær i kvarte eller halve biter, du trenger bare en runde rundt kyllingbiten

Bakte rotgrønnsaker:
nypoteter/amandinepoteter/partypoteter ca 5-6
gulrot ca 2-3
noen kvister rosmarin 2-3 ss
salt gjerne maldon eller annet havsalt ,1 ss grovt  eller 1 ts fint
litt god olivenolje 2-3 ss

Dressing til rotgrønnsaker:
2 ss  olivenolje
1 ss tyntflytende honning, f.eks. akasie
2 ss sitronjuice fra en ordentlig sitron
salt
pepper 

Grillet hjertesalat:
1 hjertesalat delt i 4
1-2 ss rosmarin
noen klatter med smør
noen fedd hvitløk
salt og pepper

Slik gjør du  

Start med rotgrønnsakene. Kutt i smått. Legg dobbelt med alu-folie, og legg grønnsakene oppi. Ha over rosmarin, salt og olje.  Pakk godt sammen.

Hjertesalaten skal også i alu-folie. Del den i fire, strø over salt, pepper, noen hvitløksfedd pluss noen klatter med smør og rosmarin. Pakk godt sammen. 

Tre biter av kylling med eller uten skinke, pølse og ananas på grillspyd. Jeg hadde dem på grillen uten krydder eller olje. 

Pakken med rotgrønnsaker skal ligge minimum 20 minutter. Legg den på sammen med pakken med hjertesalaten. Når det har gått 10 minutter kan du ta av hjertesalaten og grille spydene.  

Bakte rotgrønnsaker liker godt…

…noen dråper av en dressing laget av olivenolje, honning, sitron, salt og pepper.

Drypp over dressingen før servering. 

 Dette smaker også veldig godt ved siden av.:-)

Grillgull.:-)

Queen of barbeque. Kanskje.  

 

#grillmat #grill #grillspyd #oppskrift #mat #meny #menyutfordring #menylauget #bakterotgrønnsaker #hjertesalat #kyllingspyd

Print

Blåskjell på grillen

Jeg har fått en utfordring fra Meny. Men jeg vet ikke hva det er ennå. Og det er det mest utfordrende, syns jeg. De har invitert 10 ulike matbloggere til å være med i en uformell konkurranse nå på forsommeren, men hva konkurransen innebærer er hemmelig. Det kommer visst et bud på døra med det jeg trenger.

Jeg er nesten i overkant velorganisert. Det skrives lister her i heimen hver eneste dag. Over ting skal og må gjøres, som kanskje bør gjøres, og som i hvert fall må kjøpes inn. Og det gir meg en utrolig god følelse å kunne stryke av punkter fra listene  mine, ett av gangen.  Jada, jeg vet det er litt nerdete – men tro meg – det kommer godt med når du har to barn på henholdsvis 2 og 4 år. Pluss en mann som er…vel… la meg strekke det til en smule ustrukturert.      

Så utfordringen for meg er først og fremst at jeg ikke vet hva dette innebærer. Kommer budet med et gavekort? Skal jeg handle inn og lage det jeg selv vil fra en Meny-butikk? Eller kommer budet med råvarer som jeg må lage noe av? Eller er det lagt andre føringer for hva jeg skal lage?   

Den som venter får se. Aaargh. Der kommer budet…

Jeg skal grille. Det blir i hvert fall en utfordring, for jeg har jo ikke grill!!

Dette har jeg fått: En svær papirpose med bilde av meg selv med en meny-hatt. Moro!!!

Inni der er det en hel kylling, 2 spennende pølser, blåskjell, god langtidsmodnet skinke, hjertesalat, poteter, gulrot, fennikel, sitron, olivenolje, melon, jordbær, mascarponeost, vaniljestang, mørk valrhona-sjokolade, eplemost, dijonsennep, akasiehonning, 1 boks hermetiske sherrytomater, 2 pasjonsfrukt og ananas.

Etter å ha vandret litt frem og tilbake i vår grill-løse leilighet, mens jeg har sett på all den deilige maten som har tatt opp nesten hele spisestuebordet, har jeg kommet frem til følgende:

– Jeg må kjøpe grill. Vi skal flytte i sommer, og der trenger vi en grill. Den får vi kjøpe nå, og flytte med oss. 

OG dette er menyen jeg har grublet meg frem til:

Forrett, som et slags alternativ til ventepølser blir Blåskjell bakt på grillen. Jeg skal dampe blåskjellene sammen med fennikel, tomater og eplemost.

Hovedrett blir kylling med badedrakt-, ananas- og pølsespyd.  Ved siden av kommer bakte rotgrønnsaker med rosmarin og en honning/sitron/olje-dressing , og grillet hjertesalat med hvitløk, smør og rosmarin.

Dessert blir grillet jordbær og melon med mascarpone- og pasjonsfruktkrem og mørk sjokolade.    

Her kommer forretten, hovedrett og dessert kommer de neste dagene. 

Du trenger 10-20 minutter forberedelser, og skjella trenger 10-15 minutter på grillen.

Dette trenger du

1 blåskjellnett
1 fennikel
1 boks hermetiske tomater, sherry eller vanlige, 400 ml
1 dl ren eplejuice eller hvitvin
litt basilikum hvis du har (jeg hadde tilfeldigvis en potte stående)

Slik gjør du

Ingen spesiell grunn til at dette bildet er med, annet enn at jeg syns det var veldig stas å havne på en papirpose. Med kokkehatt.:-)

Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.

Dette trenger du i tillegg til blåskjellene. Pluss/minus basilikum.

Slik behandler du fennikel: Skjær av toppene/stilkene (spar gjerne de grønne duskene til garnityr), fjern det ytterste tykke skallet, skjær fennikelen i to og fjern den trekantede kjernen nederst på hver halvdel, slik du ser det er gjort på bildet over. Resten kan du kutte i smått.

Legg to doble ark med aluminiumsfolie oppå hverandre, og brett opp kantene så du får en bolle. Ha blåskjell, hakket fennikel, hakket tomat og eplemost (eller hvitvin) pluss litt finhakket basilikum i folien. Bland litt og pakk sammen etter beste evne, og damp på grillen i 10-15 minutter til skjellene har åpnet seg. De som ikke åpner seg kan du kaste.

Ferdig!

La gjerne folk gå og plukke det de vil selv av alu-bollen din, eller fordel i små boller og bruk litt av fennikelduskene til garnityr. 

#grill #blåskjell #meny #menyutfordring #menylauget #dampetblåskjell #fennikel #grillmat #oppskrift #mat #sommermat 

 

 

Print