Ciabatta med lun brie og nyrørte tyttebær

Nå er det mange regntunge dager her på Sørlandet, og det frister både med grytemat til middag og ostesmørbrød til kosemat.

Vi er en familie som elsker ostesmørbrød, enten den enkle varianten i ovn med tørre brødrester med ketchup på , og den gulosten du har liggende. Eller mammas ostesmørbrød fra barndommen – en sandwich med ketchup og ost (kanskje skinke også) i midten stekt i stekepanna på begge sider. Brødet blir kjempegodt da!

Cowboyen og jeg liker også å lage en skikkelig fransk vri – en ekte Croque Monsieur på en lørdagskveld – med tykk, hvit saus med litt dijonsennep i, og ordentlig Gryere-ost. Det er digg, det! (Den er god somden er – eller med skinke og/eller pesto i tillegg.)

Men det er jammen dette også! En nydelig sesongvri med brie og nyrørte tyttebær. Hvis du ikke vil ut i skogen og plukke selv, er det bøtter med tyttebær å få kjøpt i butikken nå. Og da kan du røre opp og fryse ned, så har du tyttebær gjennom vinteren. (Hos oss varer det ikke så lenge, for jeg har en 5-åring som av alle ting har lagt sin elsk på tyttebærsyltetøy.)

Uansett – la deg friste av denne deilige, farlige gode ciabattaen med brie og tyttebær. Du kommer ikke til å angre!

o

Dette trenger du

halvstekte ciabattas
rørte tyttebær (se oppskrift  lenge nede)
brie
litt olivenolje

Slik gjør du

Å røre tyttebær er enkelt. Bruk halvparten så mye sukker som du bruker bær. (500 gram bær = 250 gram sukker). Bruk hvitt eller lysebrunt sukker. Rør bærene for hånd eller med miksmaster. Bare pass på at en del bær blir knust, men at det også er noen hele bær igjen. Og vips så har du rørte tyttebær.

Sett stekeovnen på 200 grader. Skjær halve ciabattas i to. Pensle snittflaten med litt olivenolje. Stek de i ovnen i 5 minutter.

Ta de ut av ovnen, og legg på 2 tykke skiver brie før du steker dem i 5 minutter til.

 

 Server med så mye nyrørte bær duvil ha.

Himmelsk godt!

 

#ciabatta #rørtetyttebær #nyrørtetyttebær #tyttebær  

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top