Gresk brød med yoghurt og valnøtter

Dette brødet fikk jeg servert til lunsj hos en gammel barndomsvenninne her før jul. 

Det var akkurat sånn jeg  liker at brød skal være – saftig og gjerne med en liten vri.

Yoghurten gjør nettopp susen når det gjelder saftighet, og valnøttene gir deg det lille ekstra. Vil du har litt urter i brødet er det bare å kjøre på med det også!

Takk for den nydelige lunsjen med den nye favorittbrødet mitt, Mai-Lisbet!:)  

Nok til to vanlige, små brød.

Fra kjøkkenbenk til munn, 3 timer totalt inkl. heving og steking. Men det tar bare 15 minutter å lage deigen.

Dette trenger du

50 gram fersk gjær, eller en pose tørrgjær
3,5 dl vann
2 dl yoghurt naturelle
1 ss honning
2 ss havsalt
3 dl grovt sammalt hvete
8-10 dl hvetemel (8-9 dl til deigen, pluss litt ekstra til bakebordet) 
1 egg
nesten en hel boks med valnøtter

Slik gjør du

Varm opp vann, yoghurt og honning til ca 37 grader. Fingervarmt/lunkent. 

Rør ut gjæren.

 

Bland det tørre i en kjøkkenmaskin. Ha oppi gjærblandingen.  

Ha også i salt og et egg,

Ha også i valnøtter, brekk dem gjerne opp litt så det ikke er så store biter. Jeg lot det ligge igjen et tynt lag med valnøtter i en boks, resten  forsvant i brøddeigen.

Elt godt, ca 5-10 minutter i maskin på middels fart.

Se på pene deigen, da.:)

La den heve under plast i ca 1 time.

Del deigen i to emner, og form to brød til etterheving. Jeg har noen sånne fancy brødkurver som lager veldig fint mønster på brødet.  

 

Etterhev i en halvtime, og skjær snitt i brødene før de skal stekes. 

Stek midt i ovnen på 200 grader i 30 minutter.

Sånn! Avkjøl på rist før du hiver deg over nybaksten.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg