Dette brødet fikk jeg servert til lunsj hos en gammel barndomsvenninne her før jul.
Det var akkurat sånn jeg liker at brød skal være – saftig og gjerne med en liten vri.
Yoghurten gjør nettopp susen når det gjelder saftighet, og valnøttene gir deg det lille ekstra. Vil du har litt urter i brødet er det bare å kjøre på med det også!
Takk for den nydelige lunsjen med den nye favorittbrødet mitt, Mai-Lisbet!:)
Nok til to vanlige, små brød.
Fra kjøkkenbenk til munn, 3 timer totalt inkl. heving og steking. Men det tar bare 15 minutter å lage deigen.
Dette trenger du
50 gram fersk gjær, eller en pose tørrgjær
3,5 dl vann
2 dl yoghurt naturelle
1 ss honning
2 ss havsalt
3 dl grovt sammalt hvete
8-10 dl hvetemel (8-9 dl til deigen, pluss litt ekstra til bakebordet)
1 egg
nesten en hel boks med valnøtter
Slik gjør du
Varm opp vann, yoghurt og honning til ca 37 grader. Fingervarmt/lunkent.
Rør ut gjæren.
Bland det tørre i en kjøkkenmaskin. Ha oppi gjærblandingen.
Ha også i salt og et egg,
Ha også i valnøtter, brekk dem gjerne opp litt så det ikke er så store biter. Jeg lot det ligge igjen et tynt lag med valnøtter i en boks, resten forsvant i brøddeigen.
Elt godt, ca 5-10 minutter i maskin på middels fart.
Se på pene deigen, da.:)
La den heve under plast i ca 1 time.
Del deigen i to emner, og form to brød til etterheving. Jeg har noen sånne fancy brødkurver som lager veldig fint mønster på brødet.
Etterhev i en halvtime, og skjær snitt i brødene før de skal stekes.
Stek midt i ovnen på 200 grader i 30 minutter.
Sånn! Avkjøl på rist før du hiver deg over nybaksten.
Kamagra Lille Linea Guidelines For Prescribing Amoxicillin Viagra Alternative Apotheke [url=http://sildenaf75mg.com]viagra[/url] Cod Only Bentyl Where To Purchase Antibiotic With Out An Rx Buy Navidoxine Uk