Pasjonsfruktfromasj

Fromasj er en staselig og genial dessert. For det første kan den smaksettes med omtrent hva det skulle være, og for det andre kan den lages både en og to dager før gjestene kommer. Jeg elsker alt som kan gjøres på forhånd, for jeg vil mye heller sitte sammen med gjestene mine enn å stå på kjøkkenet etter at de har kommet.

Pasjonsfrukt og mango er en kombinasjon som jeg synes er helt uovertruffen. På bloggen finner du denne mango- og pasjonsfruktkremen som er bare heeelt nydelig. Og nå også denne fromasjen.

Det er deilig, friskt og søtt! Og fromasj blir liksom litt luftig i konsistensen, det liker jeg godt.

(Gidder du ikke lage fromasj? Kjøp en god is og server den med den enkle mangosausen. En super måte å heve desserten mange hakk på.)

  

Nok til 8-10 personer (den kan halveres)

Fra kjøkkenbenk til dessertmunn – 1 døgn. Eller 2. Det tar ca 20-30 minutter å lage fromasjen, og bare 10 minutter å lage mangosausen. Men fromasjen må stå kaldt i minimum 6 timer, gjerne over natta – eller over 2 netter.  

Dette trenger du

4 egg
2 dl sukker
saften av 6 pasjonsfrukter
5 plater gelatin
5 dl kremfløte

Mangosaus

1 moden mango (eller 2)
1/2 dl sukker (eller 1 dl)
1 dl vann (eller 2 dl)

Det kommer an på hvor mye saus du vil ha. Skal du bare ha et tynt lag, holder det med en mango.

Slik gjør du

Pisk luftig eggedosis av egg og sukker.

Stivpisk kremfløten.

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5-10 minutter. Legg en og en plate ned i vannet, slik at de ikke klistrer seg inntil hverandre. 

Mens gelatinen ligger i vann, kan du dele pasjonsfrukten i to og skrape alt innholdet over i en stavmikser.

Kjør stavmikseren på full guffe, og sil saften etter på.

Så klemmer du vannet ut av gelatinplatene og har disse i en liten kjele sammen med pasjonsfruktsaften. Varm forsiktig opp til gelatinen er helt smeltet. Rør litt underveis.

Hell den varme pasjonsfruktsaften med oppløst gelatin forsiktig i en tynn stråle i eggedosisen. Rør den inn underveis.

Vend inn kremen i eggedosisen, og fromasjen er klar.

Hell den i en stor dessertbolle, eller i porsjonsglass, før du setter den kaldt.

    

Ha alt kjøttet fra en mango i stavmikser. Kok opp vann og sukker til sukkeret er oppløst i vannet og du har en sukkerlake.

Avkjøl litt før du kjører laken og mangokjøttet til en saus.

Sånn!

Dette er desserten sin det!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg