Salat med blåmugg og pære

Cowboyen er ikke en salatcowboy. Han syns ikke det er verken spesielt godt eller spesielt mettende. Men dette er salat for cowboyer. Dette er en salat for alle som liker god mat, rett og slett. 

Hvis du har spist middag med barna på ettermiddagen, og vil ha en liten kveldsrett sammen med kjæresten er denne ideell. Den er også ideell som en lunsjrett, eller som del av en buffet. Med litt forskjellige gode salattyper, bacon, deilig og salt blåmuggost – for ikke å glemme søte pærebiter og ristede, honningglaserte valnøtter  – er dette selve dronningen over alle salater. NAM!   

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20 minutter.

Dette trenger du

salat f.eks en pakke med tre forskjellige typer
100 g valnøtter
1 pk bacon
1-2 pærer
1 blåmuggost f.eks Gorgonzola eller annen blåmuggost. Det finnes mange gode norske oster på markedet også nå
5 ss honning

til dressingen:

1 ss Dijon-sennep
2 ss epleeddik
8 ss olivenolje
salt og pepper
litt sukker eller flytende honning

 Slik gjør du

Sett stekepanna på middels varme, og rist valnøttene i noen minutter før du har honning over. Rør av og til i et par minutter til valnøttene er karamelisert. Legg valnøttene på litt bakepapir.

Skjær eller klipp bacon i smått. Stek eller legg på bakepapir og sett i stekeovnen på fulll guffe. Pass på – når ovnen blir varm blir det fort sprøtt.

Lag dressingen. Rør sammen sennep og eddik først, tilsett så oljen. Smak til med salt & pepper, og til slutt litt søtt.

Vask salaten og vend den i dressingen, før du blander inn nøtter, bacon, ost og biter av pære. 

Aaahhh! Dette smaker godt!  

 #oppskrift #salat #mat

 

Print
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg