Seibiff med løk

Dette er en klassiker, en rimelig og god fiskemiddag for hele familien. Løken blander jeg med creme fraiche. Det blir en kjempegod saus.

Nok til 4.

Fra kjøkkenebenk til middagsbord 40 minutter.

Dette trenger du

1 seiblokk, 625 gram
1 løk
1-2 hvitløksfedd
1 rødløk
gressløk
1 beger creme fraiche, eller 1 Vita Fraiche
hvetemel
potet
gulrot
sitron
salt
pepper

Slik gjør du

Sett ovnen på 100 grader. Sett på poteter. Skjær dem gjerne i mindre biter, så koker de fortere. Skjær seifileten i passe stykker.

Salt og pepre og vend stykkene i hvetemel. Brun dem godt på middels varme i stekepanne på alle sider. Legg dem i en ildfast form og sett dem i ovnen mens resten blir ferdig. 

Skjær opp løk og hvitløk. Stek løken blank og myk på middels lav varme i stekepanne.

Dryss gressløk, salt og pepper over løken. Hell over creme fraiche og varm opp.

Server med revet gulrot og sitron til å skvise over.

#oppskrift #middag #mat #fisk #sei

 

Print
3 kommentarer
    1. Min avdøde mor laget god seibiff stekte den i panne med løk laget en sky og la seibiffen nedi skyen etter stekingen da blir den ikke så tørr å kjedelig som jeg ser her på div. bilder

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg