Dette er en klassiker, en rimelig og god fiskemiddag for hele familien. Løken blander jeg med creme fraiche. Det blir en kjempegod saus.
Nok til 4.
Fra kjøkkenebenk til middagsbord 40 minutter.
Dette trenger du
1 seiblokk, 625 gram
1 løk
1-2 hvitløksfedd
1 rødløk
gressløk
1 beger creme fraiche, eller 1 Vita Fraiche
hvetemel
potet
gulrot
sitron
salt
pepper
Slik gjør du
Sett ovnen på 100 grader. Sett på poteter. Skjær dem gjerne i mindre biter, så koker de fortere. Skjær seifileten i passe stykker.
Salt og pepre og vend stykkene i hvetemel. Brun dem godt på middels varme i stekepanne på alle sider. Legg dem i en ildfast form og sett dem i ovnen mens resten blir ferdig.
Skjær opp løk og hvitløk. Stek løken blank og myk på middels lav varme i stekepanne.
Dryss gressløk, salt og pepper over løken. Hell over creme fraiche og varm opp.
Server med revet gulrot og sitron til å skvise over.
#oppskrift #middag #mat #fisk #sei
Hei hei 🙂
Dette så deilig ut! – men hvor lenge må det stå i ovnen?
Vibecke: Ca 20 minutter. Jeg har satt opp 40 min totalt, så hvis du følger oppskriften blir det nok 15-20 min i ovn.:) Lykke til!
Min avdøde mor laget god seibiff stekte den i panne med løk laget en sky og la seibiffen nedi skyen etter stekingen da blir den ikke så tørr å kjedelig som jeg ser her på div. bilder