Lettere Cæsar-salat

Jeg er et matvrak. Eller livsnyter, som jeg foretrekker å kalle det. Som regel mener jeg at for mye av det gode er deilig, men av og til må man stramme litt inn i en periode. Og da gjelder det å finne gode alternativer, som ikke er helt humør-ødeleggende.

For eksempel er jeg veldig glad i Cæsar-salat. Hører man ordet salat, tenker man ofte sunt. Men bacon, brødkrutonger som bader i olje, majonesbasert dressing og parmesanost kommer nok dessverre ikke øverst på lista over kalorifattige ingredienser.

Men det går faktisk fint an å lage en look-a-like-salat som minner kraftig om Cæsar-salat. Bare i mye mer kalorivennlig utgave.

Sjekk ut denne!   

Nok til 1 veldig sulten, eller 2 passe sultne.

Dette trenger du

2 skiver kalkunbacon
1 kyllingfilet stekt i ovn
1 hjertesalat
noen små tomater
et par spiseskjeer gresskarkjerner
litt finrevet parmesan

Dressing

1 hvitløksfedd
5 ss yoghurt naturelle
1 ss hvitvinseddik
noen dråper worcestersaus, smak deg frem
1 ts iojonennep
1/2 ts pepper

Slik gjør du

Kyllingen steker du på denne måten. 

Bacon legger du på bakepapir, setter ovnen på full guffe – og setter brettet midt i. Du kan godt sette baconet inn i kald ovn. Men pass på, så fort ovnen er varm blir baconet fort ferdigstekt.  


Riv salaten, ha halve sherrytomater og gresskarkjerner oppi.

Ha kyllingen (kald eller lun) og bacon i biter oppå salaten.

Parmesan kan ikke byttes ut. Et sted går grensen. Men hvis du river den fint, kan du få et touch av parmesan over alt, uten at det er snakk om en stor mengde ost.

 

Lag dressing av yoghurt med finrevet hvitløk, eddik og worcestersaus.

Og litt dijonsennep og litt pepper.

Yum yum – gimme some!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg