Mamma er hektet på Danmark. Helt siden hun for over 50 år siden var nyforlovet og på sykkeltur der sammen med sin kjære (som endte opp med å bli min pappa – og de er fortsatt gift) har hun vært ekstra glad i alt som er dansk.
For eksempel danske dameblader. Jeg har derfor et lite knippe med små, danske oppskriftshefter som har fulgt med disse bladene. Denne dukket opp i en smart liten sak som het Wok og pande.
Og visst smaker det godt! Det skal jo heller ikke brukes i mot en rett at den kan lages fort og gæli på 20 minutter.
Nok til 4.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord 20-25 minutter.
Dette trenger du
400 gram strimlet biffkjøtt ferdig strimlet, flatbiff, ytrefilet e.l.
2 dl creme fraiche
2 ss hvetemel
1 dl kjøttbuljong vann + 1 ts buljongpulver
1 ss tomatpure vær litt raus
1 løk
1 fedd hvitløk
200 gram sjampinjonger, eller kantarell hvis de er i sesong
salt
pepper
1 pk nudler 200-250 gram
Slik gjør du
Nøkkelen til en god wok er å skjære opp alt og forberede alt før du begynner å steke. Wok’ingen går så fort at du ikke har tid til noe annet mens du står der.
Derfor: Forbered alt.
Sett på vann til nudlene.
Skjær kjøttet i strimler i en bolle, sjampinjongene i to eller fire i en bolle, og løk og hvitløk i smått i en bolle.
(Jeg brukte kantarell denne gang, og den surret jeg for seg selv i en stekepanne ved siden av)
Pisk ut 2 ss mel ut i 1 dl varm buljong, og bland dette med creme fraiche, tomatpure, salt og pepper og ha blandingen i en siste bolle.
Når vannet koker har du i nudlene og koker/trekker dem etter anvisning på pakka.
Da er det bare å woke i vei.
Ha woken på middels høy varme, og stek kjøttet først. Halvparten av gangen, så blir det stekt og ikke kokt.
Ta ut kjøttet, og skru ned varmen litt.
Fres først løkblandingen et par minutter, før du har med sjampinjongene og freser det et minutt til.
Skru opp varmen litt til middels høy, ha i kjøttet og bland i sausen. La putre litt før du blander inn nudlene til slutt..
Nam, nam!
#oppskrift #mat #middag #wok #stroganoff #mat #matglede #hverdagsmiddag #helgekos #nudler
Snadder en lørdagskveld 👍 Takk for inspirasjon 😊
Ann Kristin Aarvold: så kult! Denne er jo veldig enkel og god.:)
Hvilke nudler bruker du i denne retten?