Squashlasagne

I denne smakfulle lasagnen bytter du ut de tradisjonelle lasagneplatene med skiver av stekt squash, og topper den med en blanding av gresk yoghurt og parmesan. Et sunnere og utrolig godt alternativ til den klassiske lasagnen.

Jeg har inngått et samarbeid med Nycoplus, og i fellesskap har vi funnet fram til seks ulike hverdagsretter basert på tallerkenmodellen. Dette er en av dem.

Ikke hørt om tallerkenmodellen? Den kan kort oppsummeres slik:

Tallerkenmodellen er en praktisk rettesnor som sørger for at du får i deg de næringsstoffene du trenger i løpet av en dag. Setter du sammen måltidene på denne måten, får du og din familie i dere de næringsstoffene dere trenger. Det er en veldig enkel måte å visualisere det på:

1/3 av tallerkenen fylles med frukt, bær og grønnsaker.

Grønnsaker inneholder viktige vitaminer og mineraler, samt kostfiber. Du kan godt bruke frosne grønnsaker, næringsinnholdet er i behold.

1/3 av tallerkenen fylles med karbohydrater: poteter, ris, pasta og korn.

Velg gjerne fullkornsprodukter med høyt innhold av fiber for å få en metthetsfølelse som varer lenger. Det er også mest vitaminer og mineraler i fullkornsprodukter.

1/3 av tallerkenen fylles med proteiner: fisk, kjøtt, egg og belgvekster.

Velge magre kjøttvarianter, fet fisk og farseprodukter av fisk med høyt fiskeinnhold.

Oppskriftene legges ut på Nycoplus.no hver mandag.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 40 minutter, litt avhengig av om du har en eller to stekepanner å bruke.

Dette trenger du

2 squash
400 gram karbonadedeig
1 gulrot
1 løk
1 hvitløksfedd
1 boks hakket tomat, 400 ml
1-2 ts worcestersaus
1 egg
150 gram tykk yoghurt naturelle av gresk/tyrkisk type
2 ss revet parmesan
salt 
pepper

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 220 grader og grill.

Begynn så med squashen. Skjær av tuppene, og skjær hver squash i to. Skjær hver halvdel i 8-10 tynne skiver på langs med en skarp kniv.

Bruk gjerne to stekepanner hvis du har til squashen. De skal brunes på begge sider. Bruk middels høy varme, og pepre underveis.

Brun karbonadedeigen i en romslig gryte, gjerne 200 gram av gangen. Ha på litt salt og pepper.

Riv gulrot og løk grovt og ha sammen med hakket tomat i gryta med den brunede karbonadedeigen. Riv hvitløksfeddet fint og ha dette også i gryta sammen med worcestersaus.

Miks egg, parmesan og yoghurt i en bolle.

Legg kjøttsaus og squash lagvis i 2 runder i en ildfast form. (Start med kjøttsaus og avslutt med squash.) 

Ha yoghurtblandingen jevnt fordelt over squashen, og sett på øverste rille under grill i 5-10 minutter til toppingen blir litt brunflekket.

Server gjerne med grove rundstykker.     

 

#squash #lasagne #squashlasagne #hverdagsmat #hverdagsmiddag #tallerkenmodellen #middagstips #nycoplus

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg