Bytt ut fløte/creme fraiche

Til hverdags kan det være lurt å bytte ut fløte og creme fraiche med magrere alternativer. Så kan man heller skeie litt ut i helgen. 

Jeg legger ut oppskriftene slik de er originalt, men her kan du få noen tips fra min bloggfølger Trine Holand om hvilke grep hun tar for å gjøre retten sunnere når ingredienser som fløte eller creme fraiche dukker opp i oppskriftene.

I varme retter

Da funker lett creme fraiche, det tåler varmebehandlingen.

Vil man kutte ytterligere kan man ta 50/50 creme fraiche og lettmelk.

Blir det for tynt hjelper det å strø litt maizena i retten (den nye man strør rett oppi).

I supper/sauser holder H-melk lenge, og så kan man ta i en slant fetere produkt (matfløte) på slutten for å smake til. 

I kalde retter

Der fungerer lettrømme/kesam bra (den feteste kesamen, ellers blir det helt uten smak etter min mening) eller matyoughurt eller surmelk (eller en blanding). Litt avhengig hvor ‘syrlig’ man skal ha det.

Vitaproduktene kan man bruke på samme måte.

Tusen takk til gode tips fra Trine!

DESSUTEN:

Nettavisens Side2 har laget en fin oversikt over kaloriinnholdet i alle fløte/creme fraiche/cottage cheese-produktene.

Les oversikten her.

 

2 kommentarer
    1. svartbloggern: Creme Fraiche er et melkeprodukt, så hvis hun reagerer på melkeprodukter hjelper det nok ikke å bytte til creme fraiche. Uten at jeg er noen ekspert på matintoleranse.:)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg