Til hverdags kan det være lurt å bytte ut fløte og creme fraiche med magrere alternativer. Så kan man heller skeie litt ut i helgen.
Jeg legger ut oppskriftene slik de er originalt, men her kan du få noen tips fra min bloggfølger Trine Holand om hvilke grep hun tar for å gjøre retten sunnere når ingredienser som fløte eller creme fraiche dukker opp i oppskriftene.
I varme retter
Da funker lett creme fraiche, det tåler varmebehandlingen.
Vil man kutte ytterligere kan man ta 50/50 creme fraiche og lettmelk.
Blir det for tynt hjelper det å strø litt maizena i retten (den nye man strør rett oppi).
I supper/sauser holder H-melk lenge, og så kan man ta i en slant fetere produkt (matfløte) på slutten for å smake til.
I kalde retter
Der fungerer lettrømme/kesam bra (den feteste kesamen, ellers blir det helt uten smak etter min mening) eller matyoughurt eller surmelk (eller en blanding). Litt avhengig hvor ‘syrlig’ man skal ha det.
Vitaproduktene kan man bruke på samme måte.
Tusen takk til gode tips fra Trine!
DESSUTEN:
Nettavisens Side2 har laget en fin oversikt over kaloriinnholdet i alle fløte/creme fraiche/cottage cheese-produktene.
Muttern blir klein i magan av melkeprodukter. Veit du om Creme Fraise virker sånn?
svartbloggern: Creme Fraiche er et melkeprodukt, så hvis hun reagerer på melkeprodukter hjelper det nok ikke å bytte til creme fraiche. Uten at jeg er noen ekspert på matintoleranse.:)
Zithromax For Sinus Comment To Last Conseils Plus Longs [url=http://rxasian.com]viagra[/url] Amoxicillin And Clavulanate Tablets Medicamento Cialis Precio Cialis Non Prescription Generic Cialis