Bytt ut fløte/creme fraiche

Til hverdags kan det være lurt å bytte ut fløte og creme fraiche med magrere alternativer. Så kan man heller skeie litt ut i helgen. 

Jeg legger ut oppskriftene slik de er originalt, men her kan du få noen tips fra min bloggfølger Trine Holand om hvilke grep hun tar for å gjøre retten sunnere når ingredienser som fløte eller creme fraiche dukker opp i oppskriftene.

I varme retter

Da funker lett creme fraiche, det tåler varmebehandlingen.

Vil man kutte ytterligere kan man ta 50/50 creme fraiche og lettmelk.

Blir det for tynt hjelper det å strø litt maizena i retten (den nye man strør rett oppi).

I supper/sauser holder H-melk lenge, og så kan man ta i en slant fetere produkt (matfløte) på slutten for å smake til. 

I kalde retter

Der fungerer lettrømme/kesam bra (den feteste kesamen, ellers blir det helt uten smak etter min mening) eller matyoughurt eller surmelk (eller en blanding). Litt avhengig hvor ‘syrlig’ man skal ha det.

Vitaproduktene kan man bruke på samme måte.

Tusen takk til gode tips fra Trine!

DESSUTEN:

Nettavisens Side2 har laget en fin oversikt over kaloriinnholdet i alle fløte/creme fraiche/cottage cheese-produktene.

Les oversikten her.

 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

2 thoughts on “Bytt ut fløte/creme fraiche

  1. svartbloggern: Creme Fraiche er et melkeprodukt, så hvis hun reagerer på melkeprodukter hjelper det nok ikke å bytte til creme fraiche. Uten at jeg er noen ekspert på matintoleranse.:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top