Grønnsakspizza

Pizza spises hver dag over hele verden, i alle mulige varianter. Denne lages med en lynrask og digg tomatsaus, masse friske grønnsaker og urter – og det legges oppå en fullkornsdeig som ikke trenger å heve.

Letttvint? Jepp. Godt? Javisst – helt nydelig!


 

Nok til 2-3 per pizza

Tid: 30-40 minutter

Dette trenger du

Deigen

300 gram fullkornsmel
1 ts bakepulver
50 gram plantemargarin, romtemperert
¼ ts salt
2 ½ dl lettmelk

Tomatsausen

1 boks hakket toma m/basilikum 400 ml
1 fedd hvitløk
1 ss god olivenolje
¼ ts salt
1 knivsodd kajennepepper

Topping

1 paprika
6 sherrytomater
2-3 sjampinjonger
mozzarella eller gulost
urter som f.eks. basilikum og oregano

Slik gjør du


 

Bland det tørre til deigen, smuldre inn margarin og bland inn melk.

Legg deigen på en bakeplate med bakepapir, sett ovnen på 200-220 grader.

Dra den utover, og dryss litt mel på mens du kjevler så langt ut til kantene som du klarer.

Bland alle ingrediensene til sausen (riv hvitløken fint oppi). Frys halvparten hvis du bare skal lage en pizza.

Legg på biter av paprika, skiver av sopp, halve tomater og masse friske urter.

Topp med ost, og stek i 10-15 minutter til pizzaen ser gylden og fin ut.

 

 

#grønnsakspizza #pizza #tallerkenmodellen #pizzautenheving #hverdagsmat #hverdagsmiddag #nycoplus

9 kommentarer

Siste innlegg