Pizza spises hver dag over hele verden, i alle mulige varianter. Denne lages med en lynrask og digg tomatsaus, masse friske grønnsaker og urter – og det legges oppå en fullkornsdeig som ikke trenger å heve.
Letttvint? Jepp. Godt? Javisst – helt nydelig!
Nok til 2-3 per pizza
Tid: 30-40 minutter
Dette trenger du
Deigen
300 gram fullkornsmel
1 ts bakepulver
50 gram plantemargarin, romtemperert
¼ ts salt
2 ½ dl lettmelk
Tomatsausen
1 boks hakket toma m/basilikum 400 ml
1 fedd hvitløk
1 ss god olivenolje
¼ ts salt
1 knivsodd kajennepepper
Topping
1 paprika
6 sherrytomater
2-3 sjampinjonger
mozzarella eller gulost
urter som f.eks. basilikum og oregano
Slik gjør du
Bland det tørre til deigen, smuldre inn margarin og bland inn melk.
Legg deigen på en bakeplate med bakepapir, sett ovnen på 200-220 grader.
Dra den utover, og dryss litt mel på mens du kjevler så langt ut til kantene som du klarer.
Bland alle ingrediensene til sausen (riv hvitløken fint oppi). Frys halvparten hvis du bare skal lage en pizza.
Legg på biter av paprika, skiver av sopp, halve tomater og masse friske urter.
Topp med ost, og stek i 10-15 minutter til pizzaen ser gylden og fin ut.
#grønnsakspizza #pizza #tallerkenmodellen #pizzautenheving #hverdagsmat #hverdagsmiddag #nycoplus
Dette så helt nydelig ut 🙂
lisarorvik: enkelt, sunt og deilig.:)
Denne så veldig god ut! Og elsker at en pizza kan utfylle tallerkenmodellen 🙂
Ingerids lille kjøkken: Det var en ny og god opplevelse for meg også!:)
Å dette så veldig godt ut! 🙂
Tina Marie: Glad for at det frister!:)
Hei du har skrevet at det er nok til 2-3 på hver pizza. Mener du porsjoner eller personer?
Hs: hei! Hjemme hos oss er det nok til 2 voksne og 1 barn, er der snakk om tre voksne menn ville jeg sagt det var nok pizza til 1-2 stk.:) De fleste oppskriftene mine er beregnet til 4 stk – som i 2 voksne og 2 barn. Men det er jo så forskjellig hvor mye man spiser – så alt må uansett bli cirka.:)
Takk for hjelpen gleder meg til å smake på d ferdige resultatet😊