Indisk Dhal kan være både hovedrett og tilbehør, og er en slags gryte av belgfrukter – som oftest linser – som kokes sammen med indiske krydder. Det er en enkel og nydelig rett, og passer for eksempel fint til hverdags sammen med ris. Gjerne en enkel salat også.
De indiske rettene jeg bruker å lage er sjeldent veldig sterke, men gjerne veldig smaksrike. I motsetning til den husmannskosten vi har vært vant til i Norge, bruker inderne mye mer krydder. Ikke til noe forkleinelse for norsk mat altså – jeg elsker norsk tradisjonsmat.
Dhal finner du også på min matapp, en hjelpende app i hverdagen. Der er det over 150 hverdagsretter å velge i mellom.
Nok til 4 som hovedrett hvis du har ris ved siden av.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter.
Dette trenger du
1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss rapsolje eller annen nøytral matolje
1 ts chiliflak eller vanlig tørr chili
3 ts garam masala
2 ts spisskummin
1 ts gurkemeie
2 dl grønnsaksbuljong (vann + 1/2 terning)
2 bokser hakket tomat a 400 ml
1 boks kokosmelk, a 400 ml
175 gram røde linser
1/2 sitron
salt
koriander
Slik gjør du
Surr hakket løk og hvitløk i olje i en romslig kjele i 3-5 minutter. Sur på middels lav varme til løken blir myk og fin.
Ha i krydder, og surr en minutt til.
Ha i kokosmelk og hakket tomat, pluss grønnsaksbuljong.
Skyll linsene godt i en sil, og ha dem i også.
La gryta putre på middels lav varme under lokk i cirka 20 minutter.
Når linsene er myke kan du smake deg til med salt, saften av en halv sitron, og bruke masse koriander hvis du har lyst.
Da er det mat!
#dhal #dal #daal #indiskdhal #rødelinser #linsegryte
Takk for tips!! Denne blir det ikke lenge til jeg skal prøve meg på! ELSKER supper, og spesielt de som har MASSE smak 😀
Holy Water In Italia Kamagra Oral Jelly Beograd [url=http://cialibuy.com]buy generic cialis online[/url] Generic Cialis Professional 20mg Prix Public Viagra Amoxicillin And Pediatric Dosage