Tikka pizza

Jeg har en veldig enkel og rask pizzavariant her på bloggen som brukes mye. Nemlig pitapizza. Det er en super rett når du trenger litt rask kosemat og ikke har verken tid eller lyst til å sette i gang med en deig.

Men hils på pitapizzaens indiske fetter. Tikka pizza lager du med nanbrød, kylling, tikka masala og litt rødløk. Samt litt ost oppå. Nydelig alternativ!

Du kan gjøre dette på tre forskjellige måter. 

1. Lage en tikka masala-saus fra bunnen av, du finner oppskrift her.    

2. Litt raskere er det å kjøpe f.eks. Saritas tikka masala-saus, som kommer med en krydderblanding, og steke biter av kylling i krydderet og blande det i sausen etterpå.

3. Raskesen-raskest varianten er å kjøpe ferdig grillet kylling. Blande kjøttet med en ferdig tikka masala-saus, og hive pizzaen i ovnen.

Her er en how-to på raskesen-raskest tikka pizza:

(oppskriften finner du også på min matapp)

Nok til 4 porsjonspizzaer

Dette trenger du

4 halvstekte nanbrød (Eldorado sine funker fint)
1 ferdiggrillet kylling
1 glass tikka masala-saus
noen skiver rødløk
mozzarella eller annen ost

Slik gjør du


 

Sett stekeovnen på 200 grader.

Rens kyllingen og ha kjøttet i en bolle. Bland det med tikka masala-sausen.

Skjær opp noen skiver med rødløk, og finn frem litt ost. Mozzarella funker f.eks. veldig fint.

Smør kylling med saus utover nanbrødene. Ha noen ringer med løk på – og litt ost.

Stek i ovnen i 10-15 minutter til pizzaen ser akkurat sånn ut som du vil at den skal gjøre.

Dette er et vakkert syn. Også så godt som det smaker!

#pizza #nanpizza #tikkamasala #tikkapizza #indiskmat #indisk #raskpizza   

 

 

4 kommentarer

Siste innlegg