Hvit chiligryte

Det er en gryte jeg stadig vender tilbake til, og det er Jamie Olivers Chili con carne (Chili med kjøtt – rett og slett). Den er utrolig god, enkel å lage til mange, og super hvis du vil gjøre ferdig maten i forveien. Jeg tror omtrent alle jeg kjenner har fått denne servert hjemme hos oss en eller annen gang – noen opptil flere ganger. Anbefales!

Derfor ble jeg meeeget interessert når jeg snublet over en oppskrift på Hvit chiligryte på en amerikansk matblogg. Jeg surfer ofte på engelske og amerikanske matsider og matblogger for tips og ideer til nye retter.

Denne dukket opp på Mels Kitchen Cafe – en populær og familievennlig matblogg drevet av en fembarnsmor (gisp).

Litt tilpasset norske forhold er dette altså kylling, grønn chili og hvite bønner i hvit saus. Pluss litt krydder. Laget på en halvtime.

Me like. Me like a lot.:)

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter.

Her kan du regulere styrken selv. Jeg brukte 1 lubben grønn jalapeno-chili, for en familievennlig/småbarnsvennlig versjon. Men det er bare å kjøre på med mer chili.

Du kan også krydre kyllingen med litt chilipulver før du har den i gryta, f.eks. steke biter av kyllingfilet med litt salt, pepper og chilipulver. Smak deg frem til den styrken du liker best.

Gryta blir enda drøyere hvis du serverer ris og/eller brød ved siden av.

Dette trenger du

1 løk
2 hvitløksfedd
1 ferdiggrillet kylling eller 3 kyllingfileter, ca 400-500 gram
2 bokser hvite bønner
1-4 grønne chili
1 ts spisskummin
1 ts oregano
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/4 ts kajennepepper
4 dl kyllingbuljong (vann + 1 terning)
2 dl lettrømme
1 dl fløte kremfløte eller matfløte
matolje/olivenolje/plantemargarin
koriander

Slik gjør du

Skjær løk og hvitløk i smått.

Bruk olje eller plantemargarin og surr på middels lav varme i en romslig gryte, et par minutter til løken er myk og blank.

Ha i vann + buljongterning.

Hell av laken og skyll bønnene i en sil/dørslag.

Kutt ønsket mengde chili i smått.

Ha bønner, chili og alt krydderet i gryta.

La småputre i 15 minutter.

I mellomtiden renser du den grillede kyllingen for alt kjøtt, eventuelt steker biter av kyllingfilet i stekepanna.

Etter de 15 minuttene har du kylling, rømme og fløte i gryta. La alt bli gjennomvarmt.

Chilien kan gjerne velsignes med masse fersk koriander.

Dig in!

 

#chiligryte #hvitchili #chiliconcarne #kyllinggryte #oppskrift #middag #middagstips

 

 

 

 

Print

3 kommentarer
    1. Var litt spent på denne, men den var veldig god:) Hadde glemt å kjøpe grønn chili, med rød funket det også. Som ventet ble det for sterkt for min cowboy, mens tenåringen i huset mente den kunne vært sterkere:)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg