Tilslørte bondepiker

I disse fårikål-tider er det bare en dessert som gjelder. Tilslørte bondepiker – med søte smuler, frisk eplekompott og silkemyk krem. Klassisk og uovertruffent.

Denne er en Hellstrøm-variant med rugbrødsmuler stekt gylne i lys sirup. Men all slags smuler kan egentlig brukes.

Og skal du ikke ha fårikål? Lag tilslørte bondepiker likevel…

Nok til 4 pers

Fra Kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter

Dette trenger du

Crumble
200 gram rugbrød
3 ss lys sirup

Eplekompott
1 kg epler
1 dl vann
200 gram sukker
1 kanelstang
1 vaniljestang
1 sitron

Krem
3 dl kremfløte
1 toppet ts vaniljesukker
1 ss creme fraiche (kan droppes)

Slik gjør du

Riv rugbrødet i smått/smuler. 

Stek det gyllent sammen med sirup i stekepanna,ca 10-15 minutter på middels varme, eller til du synes de ser bra ut.

Sånn f.eks?

Mens smulene surrer i panna skreller du epler og fjerner kjernen. Skjær eplene i mindre biter.

Kok eplebitene i en kjele sammen med vann, sitron og sukker.

Ha i frøene fra en vaniljestang + selve stanga og en kanelstang i gryta også.

La putre i 10 minutter.

Pisk krem med vaniljesukker og eventuelt creme fraiche.

Legg pikene lagvis i en stor dessertbolle, i vinglass eller andre type porsjonskåler. 

Først smuler, så kompott, så krem. Så en ny runde. Ha krem øverst, og pynt med noen smuler.

Da gjenstår det bare å nyte!

 

#tilslørtebondepiker #eplekompott #rugbrød #krem #dessert #klassiskdessert #dessertklassiker #norskdessert 

 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

2 thoughts on “Tilslørte bondepiker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top