Tilslørte bondepiker

I disse fårikål-tider er det bare en dessert som gjelder. Tilslørte bondepiker – med søte smuler, frisk eplekompott og silkemyk krem. Klassisk og uovertruffent.

Denne er en Hellstrøm-variant med rugbrødsmuler stekt gylne i lys sirup. Men all slags smuler kan egentlig brukes.

Og skal du ikke ha fårikål? Lag tilslørte bondepiker likevel…

Nok til 4 pers

Fra Kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter

Dette trenger du

Crumble
200 gram rugbrød
3 ss lys sirup

Eplekompott
1 kg epler
1 dl vann
200 gram sukker
1 kanelstang
1 vaniljestang
1 sitron

Krem
3 dl kremfløte
1 toppet ts vaniljesukker
1 ss creme fraiche (kan droppes)

Slik gjør du

Riv rugbrødet i smått/smuler. 

Stek det gyllent sammen med sirup i stekepanna,ca 10-15 minutter på middels varme, eller til du synes de ser bra ut.

Sånn f.eks?

Mens smulene surrer i panna skreller du epler og fjerner kjernen. Skjær eplene i mindre biter.

Kok eplebitene i en kjele sammen med vann, sitron og sukker.

Ha i frøene fra en vaniljestang + selve stanga og en kanelstang i gryta også.

La putre i 10 minutter.

Pisk krem med vaniljesukker og eventuelt creme fraiche.

Legg pikene lagvis i en stor dessertbolle, i vinglass eller andre type porsjonskåler. 

Først smuler, så kompott, så krem. Så en ny runde. Ha krem øverst, og pynt med noen smuler.

Da gjenstår det bare å nyte!

 

#tilslørtebondepiker #eplekompott #rugbrød #krem #dessert #klassiskdessert #dessertklassiker #norskdessert 

 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

2 thoughts on “Tilslørte bondepiker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top