I disse fårikål-tider er det bare en dessert som gjelder. Tilslørte bondepiker – med søte smuler, frisk eplekompott og silkemyk krem. Klassisk og uovertruffent.
Denne er en Hellstrøm-variant med rugbrødsmuler stekt gylne i lys sirup. Men all slags smuler kan egentlig brukes.
Og skal du ikke ha fårikål? Lag tilslørte bondepiker likevel…
Nok til 4 pers
Fra Kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter
Dette trenger du
Crumble
200 gram rugbrød
3 ss lys sirup
Eplekompott
1 kg epler
1 dl vann
200 gram sukker
1 kanelstang
1 vaniljestang
1 sitron
Krem
3 dl kremfløte
1 toppet ts vaniljesukker
1 ss creme fraiche (kan droppes)
Slik gjør du
Riv rugbrødet i smått/smuler.
Stek det gyllent sammen med sirup i stekepanna,ca 10-15 minutter på middels varme, eller til du synes de ser bra ut.
Sånn f.eks?
Mens smulene surrer i panna skreller du epler og fjerner kjernen. Skjær eplene i mindre biter.
Kok eplebitene i en kjele sammen med vann, sitron og sukker.
Ha i frøene fra en vaniljestang + selve stanga og en kanelstang i gryta også.
La putre i 10 minutter.
Pisk krem med vaniljesukker og eventuelt creme fraiche.
Legg pikene lagvis i en stor dessertbolle, i vinglass eller andre type porsjonskåler.
Først smuler, så kompott, så krem. Så en ny runde. Ha krem øverst, og pynt med noen smuler.
Da gjenstår det bare å nyte!
#tilslørtebondepiker #eplekompott #rugbrød #krem #dessert #klassiskdessert #dessertklassiker #norskdessert
Takk for herlige oppskrifter!
http://babyutstyret.com
Hilde: Takk for hyggelig tilbakemelding!:)