Jeg er ingen stor kakebaker, og langpannekaker tiltaler meg fordi jeg syns de er så enkle å ha med å gjøre.
Slik som denne. Den heter hyttekake i mitt hode. Det er fordi det er så få ingredienser, den er så rask å lage, og du kan røre den sammen med en sleiv. Ingen kjøkkenmaskin/miksmaster eller lignende er altså nødvendig. Du skal faktisk jobbe hardt for å klare og ødelegge denne.
10 minutter ved benken, og 30 minutter i ovnen. Deigen heller du ut i en liten form, også strør du noen friske bringebær og noen hakkede pistasjnøtter over. Vips så har du fått deg en kakevenn for livet. Den får nesten en marsipanaktig konsistens, og er myk, søt og frisk.
Denne kaka passer best til en liten langpanne (jeg bruker en 20 x 28 cm ). Du kan også bruke en vanlig ildfast form.
Fra kjøkkenbenk til kakebord, 40 minutter.
Det blir cirka 12 fine stykker av denne oppskriften.
Dette trenger du
100 gram smør
2 egg
2,5 dl sukker
3 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 dl bringebær 12-18 stk
20 pistasjnøtter finhakket
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 175 grader.
Smelt smøret og ha i en bolle.
Rør inn egg og sukker.
Så kan du røre inn mel og vaniljesukker til det blir en fin og jevn deig.
Sånn.
Ha deigen i en form med smurt bakepapir i.
Strø bær og finhakket pistasjnøtter over.
Slapp av – det blir ikke så tykt lag, men det er ikke noe å bekymre seg over. Det skal være litt brownies-størrelse på kakestykkene.
Stek i cirka 30 minutter på 175 grader midt i ovnen.
Kaken skal være gylden og fin. Avkjøl før du skjærer i biter.
Fytti katta for en fin, deilig og enkel kake!:)
#oppskrift #mat #kake #bringebær #pistasj #dessert #langpannekake
For en fristende kake, helt etter min smak. Min står i ovnen nå og sprer godduft i hjemmet:) Også så enkelt, denne kan man jo lage “overalt”!
Takk for oppskriften, den blir nok en slager
Bea: Håper det! Jeg er i hvert fall veldig begeistret.:)
Den var super enkel å lage, og veldig god
Kan du legge den ut på appetitt bloggen din også, så kan jeg få den under favoritt der?
Siv Merete: Hei! Jeg får en dessert/kake-kategori på appen etter sommeren, og da skal den soleklart ut på den.:)
Hei, denne var knallgod. Et spørsmål; har du prøvd å øke mengden og bruke (liten eller vanlig) langpanne?
Nina: Hei! Nei, jeg har ikke det – men kan ikke skjønne annet enn at det må gå bra.:) Lykke til!
Hei!
Må det være usaltede pistasjnøtter eller saltede? Har det evt noen stor forskjell?
Kristina: Jeg har brukt å kjøpe de med skall.:)