Poke (uttales på-keh) er fra Hawaii, og kalles både street-food og surfe-sushi.
Enkelt sagt er det mat i farta med fersk, rå fisk og freshe grønnsaker.
Jeg har fått dilla på de to variantene jeg har sett fra Lerøy, den ene med quinoa, hodekål, gulrot og rå laks – og den andre med edamame-bønner og mango istedet for hodekål.
Men poke kan du lage veldig lett selv også, det er en super lunsjrett!
(Og er du ikke så glad i rå fisk kan du f.eks. bytte den ut med reker.)
Nok til 2
Dette trenger du
100-200 gram salmalaks (eller reker)
en neve finrevet gulrot
1-2 neve finskåret hodekål (eller bytt med en håndfull edamamebønner og 1 mango i terninger)
1-2 porsjoner ferdigkokt quinoa
sesamfrø
Dressing
1 ss sesamolje
2 ss soyasaus
1 skvis av en lime
1/4 ts pepper
Slik gjør du
Kok quinoa etter anvisning på pakken. Her har jeg brukt esken som selges med porsjonspakker, da holdt det med en pose.
Skjær hodekål i fine strimler og ha over quinoaen. Jo finere strimler jo bedre.
Ha et lag med finrevet gulrot over der igjen.
Skjær tynne, fine skiver av salmalaksen. Så mye som du vil ha.
Legg laksen (eller rekene) over fisken.
Miks dressingen og dryss litt sesamfrø over fisken. Så er maten klar.:)
#salma #salmalaks #poke #hawaii #råfisk #streetfood