Disse vaflene jeg snublet over på nettet stekte jeg i dag. Og de kommer til å bli et fast innslag her i heimen. Jeg bare kjenner det på meg. De er ikke noe søte, så de egner seg godt som niste- eller turmat med det pålegget du ellers ville hatt på brødskiva. Samtidig gir de deg en luksusfølelse når de kommer varme rett fra jernet, og kan godt brukes som sunnere kosemat med syltetøy på.
Eller du kan lage noen skikkelig fancy vafler, streetfood-style, slik jeg gjorde. Lage en chevrekrem, ha på litt tyttebærsyltetøy og spekeskinke, pluss litt afalfaspirer. Oh La La! Perfekt til lunsj, klubbkveld, hyttetur… Overalt, når som helst.
I morgen skal jeg teste noen med Hummus. Jeg må steke en runde til. For det er ingen igjen!
Nok til 8 lubne vafler.
Fra kjøkkenbenk til kosestund, 45 minutter. 5-10 minutter på å lage røre, 30 minutter svelling – så er det bare å steke i vei.
Dette trenger du
5 egg
150 gram hvetemel
100 gram grov sammalt hvete
4 dl kefir
1⁄2 dl olivenolje
1 ss brunt sukker, rørsukker – eller vanlig hvitt.
1 ts bakepulver
2 ts salt
100 gram havregryn
Slik gjør du
Ha melet i en bolle.
Rør inn en og en desiliter med kefir til en fin og jevn masse. Bare bruk en sleiv.
Rør inn ett og ett egg også. Også må du røre inn olivenolje, salt og bakepulver.
Til slutt rører du inn havregryn.
La røra svelle i 30 minutter.
Hvis du skal lage luksusvarianten med chevrekrem, kan du lage denne mens røra sveller. Er ikke chevre din greie? Bruk en vanlig kremost.
Bland ut cirka 200 gram Chevre-ost med 1/2 dl melk. Så får du en fin kremost-konsistens. Er det muggkant på osten må du skjære denne av først.
Smør vaflene med osten, ha på litt tyttebærsyltetøy, ha på skinke og afalfaspirer.
Se her ja! Det er maten sin!
#valer #havregrynsvafler #streetfood
Generic Levitra L Tabs Lasix Mexico Clomid Ovulation Pills For Sale Alberta [url=http://asacdz.com]cialis 5mg best price[/url] Kamagra Gel Oral