Kunsten å ikke kaste mat

I dag kommer jeg med en bokanbefaling på bloggen. Helt uten å få betalt for det.:)

Thomas Horne har gitt ut “Kunsten å ikke kaste mat” –  og boka er et utrolig fornuftig og fint prosjekt – med stor nytteverdi.

Fakta:

870 millioner (!!) mennesker lever i konstant sult.

Mens i Norge kaster hver og en av oss i snitt cirka 42 kilo mat hvert år. Det tilsvarer ca hver åttende bærepose med mat som du tar med deg hjem fra butikken.

Heldigvis er dette noe flere og flere blir klar over, og butikkene er i ferd med å ta større ansvar også når det gjelder mat som er i ferd med å gå ut på dato. 

Men vi kan gjøre mye av jobben selv! Det er her Thomas og boka hans kommer inn i bildet.  

I boka tar Thomas for seg alle tall og fakta om kasting av mat.

Men han kommer også med helt konkrete tips for hvordan man kan få mat til å vare lenger, eller bruke den i ulike rester.

 

En stor del av boka handler nettopp om hvordan man f.eks. kan  koke kraft på grønnsaker som er i ferd med å bli slappe, sprite opp slappe salatblader i isvann eller bruke dem i wok’en, bruke tørr, gamle smuler av blåmuggost i sauser – eller hvordan gammelt mel fungerer bedre i bakingen av kjeks enn nytt. 

Du får vite hvilke bakterier som er farlige, og hvilke som ikke er farlige. Hva som kan skjæres bort, og hva som egner seg å fryse.

I det hele tatt er det mye nyttig informasjon for den som ønsker å bidra til å få ned denne dårlige statistikken – samtidig som man sparer penger. 

Thomas tar for seg matvarer innenfor gruppene meierivarer, egg og brød – grønnsaker, frukt, kjøtt, fisk og skalldyr, tørrvarer og hermetikk. Samt mange tips om bruken av restemat.

Så dette er rett og  slett en fin bok som du kan få god bruk for – samtidig er det en perfekt gave til alle som lager mat.:)         

2 kommentarer
  1. Veldig flott dette!! Prøver å være flink men ikke like lett å få med seg hele familien hele tiden. Vi må tenke nytt. Så kan det bli gøy til og med. Hva er url?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg