Kyllinggryte

Denne kyllinggryten er på en måte essensen av bloggen min.

På et ark foran meg nå ligger oppskriften på Tones kyllinggryte. Jeg vet ikke hvem Tone er - men jeg fikk denne servert i Toves 50-årsdag. Tove har fått oppskriften av sin søster Elin, som igjen har fått den av Tone. Tror jeg. Hvem Tone har fått den av, vet ingen. I hvert fall ikke jeg.    

Det er det som er så koselig med slike oppskrifter, de vandrer rundt på papir og mail, kanskje med en justering her og en endring der. Jeg laget denne til min egen familie, og cowboyen var meget begeistret. Selv brokkolien gikk ned på høykant uten en klage. (Han spiser brokkoli i all hovedsak fordi hans kone - moi - har bedt ham pent om å gå foran som et godt eksempel for våre barn. Men han gjør det sjeldent uten innvendinger.:)) 

Så her kommer den - Tones gryte som er perfekt enten det er familie, venner eller litt vanskelige cowboyer som trenger mat.

Ikke la deg skremme av en litt lang ingrediensliste, det handler mest om krydder og saus du antagelig har i skapet fra før.

Hvis du har lyst kan du også ha i noen reker eller scampi helt til slutt. Det passer godt i gryta - men denne er kjempegod både med og uten - og den er veldig lett å lage! Festmat på en halvtime, faktisk.
 


Nok til 4-5 personer

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter

Dette trenger du

400 gram kyllingfilet
1 rød paprika
250 gram sjampinjong
1 stangselleri
1 brokkoli
1/2 purreløk
3 dl matfløte
2 ss creme fraiche
2 ss søt chilisaus
1 ss soyasaus
1 ss worcestersaus 
1/4 ts kajennepepper
3 ts paprikapulver
4 ts karri
olivenolje
salt og pepper
reker eller scampi hvis du vil 
ris, pasta eller quinoa ved siden av

Slik gjør du


Sett på vann til ris, pasta eller det du vil ha ved siden av.

Brun biter av kylling og sopp i olivenolje i stekepanna i så mange omganger som trengs.

Salte og pepre underveis, og ha i en romslig gryte.


Kutt paprika, selleri og purre også i spisevennlige biter og surr i par minutter i olje i stekepanna før du har det i gryta.


Det samme gjelder brokkolien som får seg en omgang i panna den også. Skjær den først i fine, små buketter.


Sammen med fløte og creme fraiche må du ha litt av disse tre sausene i gryta.


Litt krydder må også til.

La alt bli gjennomvarmt, og smak til med litt salt eller pepper hvis du føler at det må til.

Hvis du vil ha scampi i gryta surrer du de et par-tre minutter i stekepanna før du har de i til slutt - rett før servering.

Eller bruk ferske reker. De kan du legge oppi akkurat ved servering.


Dette er gryta si det! 

Så er det bare å servere med ønsket tilbehør - litt godt brød funker alltid bra ved siden av gryter.

Takk til Tove/Else/Tone/Ukjent!

 

#kyllinggryte #grytemat #fetsmat #helgemat #kosemat  

  


 

 

 

7 kommentarer
  • Hege Trovåg 01.03.2017 kl.10:34

    Dæven de så godt ut!
  • Siri E E Landa 05.03.2017 kl.01:11

    Den skal lages i uken😊.

    Bør brokkolien kokes litt først? Kan man bruke frossen brokkoli?

    Takk for fantastisk blogg, som har gjort matlagingen og middagsmenyen hos oss mye bedre og mer variert.
  • Siri Fossing 05.03.2017 kl.08:38

    Siri E E Landa: Hei! Jeg surrer bare brokkolien i panna et par minutter. Den får seg jo også et par minutter i gryta. Der holder i massevis, da blir den også litt sprøere i konsistensen.;-) Frossen lan du bruke på samme måte, så lenge den er helt opptint før du surrer den i panna. Takk for koselig tilbakemelding!:)
  • Marte 05.03.2017 kl.11:09

    Hei.

    kan jeg bruke lett matfløte?
  • Siri Fossing 05.03.2017 kl.11:13

    Marte: Det vil jeg tro går kjempefint!:)
  • Nina 11.09.2017 kl.15:01

    Først og fremst vil jeg bare si at jeg synes du har en veldig fin og inspirerende blogg. Så til spørsmålet...Bruker du hermetiske sjampinjonger? Ser sånn ut på bilde nemlig... :-)
  • Siri Fossing 11.09.2017 kl.15:46

    Nina: Tusen takk! :-) Det er hele, små ferske sjampinjonger her - men jeg tror det går helt fint med hermetiske også. Lykke til!