Kylling i rød curry

Jeg er utrolig glad i indiske og thailandske retter. Både autentiske og inspirerte. Det er ofte godt krydret uten nødvendigvis å bli for hot, det smaker rent og fresht, og det går mye i fisk og kylling – slik at du ikke føler deg som noe i betong etter måltidet.

Dette er en av to thaiinspirerte røde curry-retter som går igjen hjemme hos oss. Den andre, Torsk i rød curry, ligger også ute på bloggen. Begge lages på ideell tid på en hverdag, og spesielt vanskelig er det heller ikke.

Hvor sunt du ønsker at dette skal være kan du regulere litt med kokosmelken. Jeg foretrekker vanlig kokosmelk, som har et kaloriinnhold i underkant av det matfløte har – avhengig av merket. 150-200 kcal per 100 gram. Lett kokosmelk har et kaloriinnhold på 50-70 kcal per 100 gram, avhengig av merket. Jeg syns vanlig kokosmelk gir en mye bedre saus, og siden både kylling og ananas er såpass kalorifattig blir det sånn hjemme hos oss.

Styrken i retten regulerer du selv. Hva som anses for å være “sterk mat” vil jeg si varierer fra person til person. Hos oss er det midt i blinken med to toppet/rause teskjeer av den røde currypastaen. Begynn gjerne med 1 teskje, og prøv deg frem.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20 minutter. (Litt avhengig av hva du serverer ved siden av) 

Du kan konservere glass med slike ting om currypasta osv med et lag olivenolje. Skrap all saus er ned i glasset, og hell olje over. Det hindrer mugg o.l å etablere seg, slik at glasset holder seg lenger.

Dette trenger du

400 gram kyllingfilet ca 3 store
2 ts rød currypasta prøv deg med 1 først hvis thaimat er litt nytt for deg
1 ss fiskesaus de fleste butikker har dette i eksotiskhylla nå
1 ss brunt sukker
1 liten boks ananasbiter ca 230 gram
1 ss nøytral olje f.eks raps eller Vita
1 boks kokosmelk, 400 gram lett eller vanlig
ris/bulgur/quinoa/couscous

Slik gjør du

Sett på ris eller annet tilbehør. Klipp eller skjær kyllingen i biter.

Finn frem resten. Rør currypastaen ut i litt olje på lav varme i ca ett minutt. Ha kokosmelken i litt etter litt, før du har i fiskesaus og sukker. Ha i kyllingbitene og la putre på lav varme til kyllingen er gjennomkokt. ca 10 min. Ha ananas uten lake i helt til slutt, rett før du skal servere.

Koriander på Thai-mat er som leppestift med smak.:-)

#rødcurry #thai #kylling #middag #oppskrift #mat #ananas

 

Print

6 kommentarer
    1. Dette er en enkel rett som ikke tar så lang tid. Er så greit når kyllingen ikke skal stekes først, men has i sausen. Det ga en veldig god smak av ananas. Jeg hadde i litt vårløk, neste gang skal jeg teste ut med litt flere grønnsaker. Det gjør jo retten ennå sunnere.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg