Hvis du trenger et streif av sol i snøføyka, er dette desserten å lage i helgen. Den er ikke så vanskelig, men trenger noen timer i kjøleskapet for å stivne. Gjerne over natta.
Oppskriften fant jeg på pepperkorn.no. Pasjonsfrukt er ikke så lett å få tak i, men du finner det ofte i innvandrerbutikker. Har du ikke en slik i nærheten, kan du heller blande litt av mangopureen med noen skjeer creme fraiche eller pisket krem, og toppe med det i stedet.
Nok til 6.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter – pluss noen timer til å stivne.
Dette trenger du
- 2 modne mangoer (den skal gi etter for et lett press når du holder den i hånden. Fargen på en mango har ikke noe med modenheten å gjøre.)
- 3 plater gelatin
- 1 1/2 dl melis
- 2 ss sitronsaft
- 2 dl yoghurt naturelle
- 3 dl kremfløte
Dette trenger du til sausen
- 4 pasjonsfrukter
- 4 ss sukker
- 8 ss vann
- eventuelt noe basilikum til pynt
Slik gjør du
Skrell mangoer og kutt fruktkjøttet i biter. Ha kjøttet i en kjele og dekk med vann. Kok i 10 min.
Sil fra vannet og miks til puré i stavmikser. Avkjøl. Sett litt til side hvis du skal lage en annen topping enn med pasjonsfrukt.
Bland i melis, sitronsaft og yoghurt. Legg gelatinplater i kaldt vann.
Pisk fløten stiv. Smelt gelatinplatene i en kjele med litt vann og hell gelatinen forsiktig i mangopureen mens du rører. Vend inn i fløten.
Fordel moussen i glass og sett kaldt.
Del pasjonsfruktene og ha innmaten i en kjele sammen med sukker og vann.
Kok i 10 min og sett kaldt.
Ved servering toppes moussen med pasjonsfruktsaus og eventuelt basilikumblader. Eller en kremblanding, eller creme fraiche-blanding med litt av mangopureen.
#oppskrift #mat #dessert #mangomousse
Det ser utrolig godt ut!♥ Ha en super helg!
Ina: Ja, det er ganske ålreit å sete denne på bordet.;-)