Denne laksen er en kjapp-kjapp hverdagsfisk med en touch av restaurant. Stek fisken, dander den på noe ris eller bulgur eller couscous, stek litt noe asparges og drypp over litt juksehollandaise. Ready-set-go.
Oppskriften finner du også på min smarte matapp. Der kan du boltre deg med forslag og oppskrifter til over hundre hverdagsmiddager.
Nok til 4.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 25 minutter.
Her kan du enten boltre deg med deilig salmalaks, eller gå for et mer hverdagslig aternativ, frossen laksefilet uten skinn og bein.
Dette trenger du
4-600 gramlaksefilet uten skinn og bein
ris eller bulgur, eller couscous (du kan også bruke potet, men da må du regne litt mer tid)
asparges så mye du vil ha
2 eggeplommer
50 gram smør
1/2 ss sitronjuice fra fersk sitron
fersk eller tørr estragon1 håndfull fersk, eller 1 ts tørr
salt og pepper
litt parmesan til aspargesen hvis du vil
Slik gjør du
Sett på ris eller annet tilbehør. Forbered sausen ved å finne frem det du trenger.
Ha eggeplommene i en stavmikser eller blender.
Smelt smøret i en kjele. Hell smøret forsiktig, drypp det, eller hell med en tynn stråle litt etter litt – ned i eggeplommene.
La maskinen gå mellom hver gang du har litt i.
Smak til med sitronjuice, estragon, salt og pepper. Vær forsiktig med sitronen, så sausen ikke blir for sur.
Stek laks og asparges.
Aspargesen trenger bare å surre et par minutter i litt olje eller smør på middels høy varme med litt salt og pepper. Det gjør ingen ting om den blir litt brunflekkete.
Jeg er veldig glad i å ha litt parmesan over aspargesen.
Dinner time!
#oppskrift #mat #middag #fisk #laks #hollandaise #rask hollandaise #hverdagsmat #hverdagsmiddag
Skal sausen ikke kokes? Serveres kald?
Siri: Hei! Ja, siden smøret er varmt blir ikke sausen iskald. Men veldig varm blir den heller ikke. Og nei, den skal ikke varmes opp igjen.:)