Pasta med ferske reker

Det er lite som slår ferske reker på en solskinnsdag, akkompagnert av hvitvin eller en øl, og gjerne fortært fra en brygge med tærne i saltvann. Men rekene er jo faktisk best på vinteren, når det er kaldest i vannet.

Denne pastaen, den enkleste versjonen av Frutti di Mare (havets frukter), tror jeg cowboyen og jeg kunne spist hver eneste helg året i gjennom. Og er du litt sliten etter en lang arbeidsuke, er det et ganske sympatisk trekk at du slipper unna med 25 minutter på kjøkkenet for å sette dette bordet en fredag eller lørdag. Vi syns det smaker HIMMELSK. 

Får du ikke tak i ferske reker, så kan du erstatte dem med noen biter fersk laks istedet. Men de ferske (eventuelt opptinte) rekene står hakket høyere i kurs her hos oss (hold deg unna rekene i lake til denne retten).

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 25 minutter. 15 av dem brukes til å rense reker, så dette er selvfølgelig litt avhengig av dine rense reker-evner.

Dette trenger du

500 gram pasta – gjerne tagliatelle eller linguini (litt bredere eller tykkere en vanlig spagetti) 
500 gram ferske reker
1 boks kremfløte, 3 dl
2 fedd hvitløk
3-5 stilker med vårløk
Fersk parmesan
Olivenolje

Slik gjør du

Pill rekene. Sett på pastavann underveis.

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Et tips når du skal helle av kokevannet til pastaen, er å sette en 1/2 kaffekopp med pastavann til side. Etter at du har helt av vannet kan du ha den halve kaffekoppen med pastavann tilbake i pastaen igjen. Da klistrer den seg ikke. Olivenolje gjør at porene i pastaen tetter seg, og da absorberes ikke sausen.

Kutt vårløk og hvitløk i smått. Surr det et minutt eller så i litt olivenolje i en liten gryte. 

Ha oppi kremfløten og kok raskt opp.

Ta gryta av varmen og ha rekene i når du skal servere maten. De skal ikke varmes opp, de skal bare hilse på sausen.

Server  med revet parmesan. Eventuelt noe brød du liker også.

HIMMELSK!

 

 #oppskrift #mat #middag #pasta #reker #pastamedreker #ferskereker #sjømatpasta #middag #middagstips 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg