Kylling Kiev

Jeg  forsetter med min egen OL-oppkjøring, nemlig russisk-inspirerte retter. Det er oppsiktsvekkende mange oppskrifter fra området som inneholder kål, nepe og/eller rødbete – men jeg er på leit etter litt andre ting også. 

Kiev er som kjent hovedstaden i Ukraina, men i følge Wikipedia så var det en russisk restaurant som begynte å kalle denne retten for Chicken Kiev. Sant eller usant – så er det nesten sånn at Ukraina er nærme nok når man sitter i Oslo. Poenget er kylling fylt med urtesmør, vendt i egg, mel og brødkrumme. Denne jeg kommer med her har jeg hentet fra BBC GoodFood, og både kyllingen og risen falt i smak hos oss. Mine brødsmuler ble ganske store, da 4-åringen aldri har vært noen god venn av stavmikseren, spesielt ikke under Disney Juniors Jake & sjørøverne. Men jeg syns det egentlig var ganske godt med litt grove brødbiter.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 40 minutter.

Dette trenger du

4 kyllingfileter
3 hvitløksfedd
litt sitronjuice (en skvis fra 1/2 sitron holder)
1 ts estragon
8 ss smør (romtemperert)
salt og pepper
mel
1 egg
2-3 brødskiver (kjørt til smuler i stavmikser)
ris
1 pk bacon
persille
1 håndfull pinjekjerner
2 ss smeltet smør/melange

Slik gjør du

Bland smøret med revet hvitløk, estragon, salt, pepper og en skvis av en halv sitron.

Nå har du to valg. Du kan enten skjære innover langs siden av kyllingen og brette den ut som en sommerfugl, og legge noe av smøret i midten, brette over igjen og så vende den i egg, mel og brødkrumme. Eller gjør som jeg har gjort her – lage et hulrom med en kniv inn mot midten av kyllingen fra den tykkeste kortenden. Og stappe smørblandingen inn etter beste evne. Ikke like lett, men da holder smøret seg bedre på plass.

Sett stekeovnen på 200 grader, sett stekepanna på middels varme, og sett på risen. Kjør noen brødskiver i stavmikser til smuler. 

Bruk noen store, flate tallerkner og ha et lettpisket egg (pisk det med en gaffel i en kopp e.l) i en, mel i en annen og smulene i en tredje. Vend filetene først i egg, så i mel og tilslutt i smuler. Brun filetene på middels høy varme på begge sider i stekepanna før du ettersteker de i en ildfast form ca 20 minutter i ovnen.

I mellomtiden kan du gjøre klart det som gir risen et skikkelig løft. Finhakket persille, stekt bacon i biter, og ristede pinjekjerner som du kjøper ferdigristet, eller naturelle som du kan riste noen minutter i tørr stekepanne. Når risen er ferdig har du et par spiseskjeer smeltet smør i risen, og blander inn disse tre ingrediensene i tillegg. Supersupergodt!   

Da er det servert.:-)

    

#oppskrift #mat #middag #kylling #kiev

 

  

Print
Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top