Kalkunfilet med appelsinsaus

Nyttårsaften er rett rundt hjørnet, og mange setter kalkun på bordet på årets siste kveld.

Kalkun er kjempefin festmat, og hvis du serverer den slik som dette er det i tillegg veldig lettvint festmat.

Her går alt alt i en form, og du får møre grønnsaker som har putret sammen med kjøttet i en karri- og appelsinsaus.

Sjyen siler du over en liten kjele og pisker ut med litt fløte – så er sausen klar også.

Denne potetmosen med vanlige poteter mikset med litt søtpotet passer perfekt som tilbehør.

Skal du lage en treretters kan du for eksempel sjekke ut denne sellerirotcappuccinoen til forrett, og denne hvite sjokolademoussen til dessert.  

Ha en fantastisk fin feiring, og riktig godt nytt år!

Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, cirka 1 time.

Dette trenger du

600 gram kalkunfilet
olivenolje
salt
pepper
3 gulrøtter
ca 8-12 babymais
2 løk
1 ts karri
2 dl kyllingbuljong (1 terning + vann)
2 dl ren appelsinjuice uten tilsetningstoffer
1 dl kremfløte
eventuelt maisennamel

Slik gjør du

Gni kjøttet inn med salt og pepper, og brun det godt på begge sider i olivenolje i stekepanna.

Skjær gulrot i mindre biter, og løk i båter. La gulrot, babymais og løk også få noen minutter i stekepanna.

Legg kalkunfileten i en ildfast form, og ha grønnsakene rundt.

Dryss karri i stekepanna, og la det brunes i ½ – 1 minutt. 

Hell over kyllingbuljong og appelsinjuice og kok opp.

Hell sjyen over kjøttet.

Stek på 225 grader midt i ovnen i 45 minutter.

Hell sjyen av formen, og sil den i en gryte. La koke opp med fløte, eventuelt litt salt og pepper pluss maisennamel for å tykne den litt.

Dette er festmaten sin, det!:)

4 kommentarer

Siste innlegg