Ørret Asia

Min mamma er veldig glad i og god til å lage mat. Og min pappa er veldig glad i å spise den, så de er en perfekt match. Det er henne jeg har arvet interessen for matlaging fra. Men fisk har liksom aldri vært hennes greie.

Som i sikkert mange andre familier på Sørlandet (og mange andre steder i landet) bestod fiskemenyen hjemme i vår 70-tallsbarndom sånn grovt sett av fiskepuddig i hvit saus, stekt torskerogn eller fiskepinner fra Findus. Og jeg innrømmer at det har tatt meg litt tid å bli glad i fisk. Og det er fortsatt sånn at jeg syns vanlig kokt torsk er utrolig kjedelig. Det må smake litt mer enn det, syns jeg.

Dette er en slik fiskerett. Den er ikke sterk på smak, men den har mye smak. Dette er en av de fiskerettene jeg setter på bordet hvor det ikke er en smule igjen når vi rydder av.

Denne finner du også sammen med mange andre hverdagsfiskeretter med masse smak på min matapp.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 30 minutter.

Denne dukket opp i en kokebok av Fredrik Hald, som heter Laks og Ørret – helt enkelt.

Dette trenger du

4 ørretfileter uten skinn og ben
3 ss søt soyasaus ketjap manis, eksotiskhylle i butikken
3 ss soyasaus vanlig type
1/2 lime bare saften
1/2 ts sesamolje eksotiskhylle i butikken
2 ss sesamfrø
1/2 ts sukker brunt eller hvitt
1 pk grønne bønner f.eks. aspargesbønner, kan også bruke sukkererter
1 squash
ris
olje
pepper

Slik gjør du

Sett på ris. Kutt fisken i terninger og ha i en bolle sammen med to typer soyasaus, sukker, limesaft og sesamolje.

Bland godt. La fisken kose seg i marinaden mens du gjør klar resten. 

Kutt squash i biter og ha sammen med bønner i en annen bolle.

Når det er 15 minutter igjen til risen er ferdig kan du varme woken.

Først steker du fisken (og marinaden) i noen få minutter til den er nesten gjennomstekt.

Så har du grønnsaker og steker et par minutter til.

Dryss over sesamfrø og server med ris og eventuelt ekstra soyasaus (vanlig type) ved siden av. Fiskefest!

#oppskrift #mat #middag #ørret #ørretasia #fisk

4 kommentarer
    1. Det har ikke blitt noe mac’n’cheese ennå, men denne ørreten er dagens familiekos:-)
      Takk for fantastisk blogg!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg