Kylling Stroganoff

Biff Stroganoff er en verdenskjent russisk rett som visstnok ble laget av en fransk kokk til grev Stroganoff, og dette måltidet har i ettertid gjort grevens navn udødelig.

Retten er basert på de råvarene russerne hadde tilgjengelig på slutten av 1800-tallet: kjøtt, løk, sopp og syrlig rømme. Like enkelt som det er godt.

Jeg har en rask wok-versjon her på bloggen min: Wok Stroganoff, og her kommer søsteren: Kylling Stroganoff. Begge gode, kjappe alternativer til originalen.

Denne supre retten pluss over 100 andre enkle og gode middagsretter finner du også på min matapp. Der kan du favorittmarkere retter, lage handlelister, og bruke smarttelefonen som en liten kokebok.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 25 minutter.

Dette trenger du

4 kyllingfileter
2 ss plantemargarin/smør
salt
pepper
1 løk
250 gram sjampinjonger
1 maggi kyllingfondcup eller 1 hønsebuljongterning
2 dl vann
2 dl fløte Vita Mat, lett matfløte, matfløte eller kremfløte
1/2 boks Vita Sour eller rømme
eventuelt litt maisennamel hvis du vil ha sausen litt tykkere
Ris, bulgur, quinoa eller f.eks potetmos er bra tilbehør 

Slik gjør du

Kutt eller klipp kyllingen i mindre biter. Brun dem med salt og pepper på middels høy varme i en litt i en romslig gryte, før du tar bitene ut igjen.

I mellom tiden kan du kutte løk i smått og sjampinjonger i smått og ha i en annen bolle.

Når kyllingbitene er blitt lysebrune tar du de ut, og har løk og sjampinjonger i gyta, skru ned til middels varme, og stek til løken er myk og blank, og sjampinjongene har krympet litt.

Ha i vann, buljong, fløte og rømme. Gi et kjapt oppkok, og ha kyllingen i.

Ha eventuelt i litt maisenna hvis du vil ha en litt tykkere saus.


 

Ferdig!

#oppskrift #mat #middag #kylling #stroganoff #middagstips #hverdagsmat #festmat

 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

6 thoughts on “Kylling Stroganoff

  1. Hvordan er denne retten for små barn? Er stekt kylling vanskelig å spise for en på nesten 2 år? 🙂

  2. Michelle: Tja. Litt vanskelig å svare på merker jeg – jeg husker ikke helt hvordan det var med mine egne på den tiden.:) Men tror det skal gå bra hvis du skjærer i små biter?

  3. Hei!:) Må jeg koke ut hønsebuljongterningen før jeg tilfører den til gryta eller putter jeg bare terningen oppi vesken som allerede et der?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top