Tom Kha gai

Suppe (Tom) ingefær/galangal (Kha) kylling (Gai). Rett og slett. En enkel og rask kyllingsuppe med kokosmelk du lager på 20 minutter. Dette er en av de mest populære Thai-suppene, og en av de mest populære suppene hjemme hos oss også.

Av litt eksotiske supper deler denne pallen med den indiske Mulligatawny-suppa, og tar du med alle supper – det er jo plass til tre på pallen – da må Himmelsk fiskesuppe også få være med.

Ingefær er ganske likt galangal, så jeg bruker det. Denne versjonen er basert på ingredienser du får tak i i de fleste dagligvareforretninger med relativt godt utvalg. Det er selvfølgelig mulig å gå grundigere til verks, og kjøpe ferskt sitrongress, galangal og friske limeblader. Bor du i nærheten av en asiatisk innvandrerforretning, er det absolutt verdt å teste ut. Det blir en enda mer smaksintens suppe. Men denne er også veldig god!:-)

Vi koker ris som vi legger i bunnen av tallerkenen før vi øser suppe over. Da blir det straks litt mer mat ut av det.

Suppa finner du også på matappen min. Gi deg selv en liten gave, og last ned denne geniale matappen. Men den kan du for eksempel prøve lykken og la appen foreslå middager for deg, du kan spare på favorittene dine og du kan lage handlelister. Et veldig enkelt og godt verktøy i en hektisk hverdag. 


 

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 25 minutter.

Dette trenger du

500 gram kyllingfilet cirka 3 fileter
2 ss fersk ingefær eller galangal
4 biter sitrongress fra glass eller 2 ferske, eller litt sitrongresspasta som du blant annet får kjøpt på tube på Meny
1 ss tørket limeblader (Kaffir lime leaves) Eller 3 ferske limeblader
1 ts salt
4 ss limejuice eller sitron. Fra en ordentlig lime eller en ordentlig sitron
3 ss fiskesaus fish sauce på utenlandsk
1 ts sukker
1 boks kokosmelk vanlig eller lett
2 røde chili
8 dl kyllingbuljong vann pluss to terninger
ris
fersk koriander

Slik gjør du

Sett på risen.

Hell buljong, sitrongress, ingefær (som du skreller og kutter i smått først) og limeblader i en kjele.

Gi et oppkok på middels varme.

Ha i salt, limejuice, fiskesaus og sukker.

Kok videre i 10.min.

Fisk ut sitrongress, limeblader og ingefær med en hullsleiv.

Tilsett kylling i biter, chili (renset for frø og hakket i små biiter) og kokosmelk.

Trekk til kyllingen er ferdig – ca 10 minutter.


 

Ha ris i bunnen av suppe- eller pastatallerkener.

Hell suppe over risen, og topp med masse fersk koriander. Du kan selvsagt også ha brød til, hvis du vil.

Gøøøørgøtt!

#tomkhagai #tomkagai #thaimat #thaisuppe #suppe #asiatisk #oppskrift #mat #middag #hverdagsmiddag 

 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top