Dette er det motsatte av hverdag. Dette er dyrt, overdådig og mektig. Det er luksus, gjester, fest og feiring.
Og det er den beste lakseretten jeg vet om. Enkelt fortalt er det laks i form med purre, fløte og gorgonzolaost. Dekket med sprø skiver av serranoskinke.
Du kan selvsagt lage denne med vanlig laksefilet også, men når man først skal slå på stortromma er det fint å kunne bruke den beste råvaren som er å få tak i, syns jeg.
Nok til 4
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 25 minutter
Dette trenger du
700-800 gram Salmalaks
4-5 skiver serranoskinke
1 boks kremfløte eller matfløte, 3 dl
1 purre
gorgonzolaost eller annen blåmugg, så mye du vil ha
ris
Slik gjør du
Sett på ris, og sett stekeovnen på 190-200 grader. Kutt purren i smått, og ha den i en ildfast form.
Legg fiskefiletene oppå.
Smuldre gorgonzola i mellom og rundt forbi.
Dekk fisken med serranoskinke, og hell fløte over til den dekker purren.
Stek i 15-20 minutter på 190-200 grader, litt avhengig av ovnen din.
Det skal se omtrent ut som dette når den er ferdig. Salma kan du spise som sushi, så det er bedre at den er litt lite stekt enn for mye stekt. Vanlig laks trenger nok 5 minutter ekstra.
Nyt!
#salma #laks #salmalaks #lakserett #fiskemiddag #gorgonzola #serrano #serranoskinke #festmat
Naam, så skikkelig godt ut – og jeg ELSKER jo laks!!
Takk for oppskrift <3
Viagra Temps [url=http://kamagpills.com][/url] Levitra Dolor De Espalda