Blant verdens raskeste middager må vel wok av alle slag ligge langt fremme.
Jobben består i all hovedsak av å kutt opp grønnsaker og kjøtt eller fisk – og så er det bare å woke i vei.
Å kutte opp friske grønnsaker i stedet for å kjøpe frossen wokblanding hever retten mange hakk, syns jeg. Den blir omtrent like sunn med frosne – men de frosne grønnsakene har en tendens til å bli litt mer dvaske og “vannete”. Investerer du 5 minutter til å kutte selv får du et mye mer delikat måltid.
Denne laksewoken for eksempel – er deilig, fresh, og selvsagt rask.
Bare prøv!
Nok til 4.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20-30 minutter.
Dette trenger du
400 gram laks, fersk eller opptint
2 dl fiskebuljong, vann + 1 terning
1/2 ts revet sitronskall (det gule)
1 ss sitronsaft
1/2 ts tørket dill
1 løk
2 store gulrøtter
1 brokkoli
2 ss matolje, f.eks. raps eller vitaolje
frisk dill hvis du har
ris eller pasta – eller nudler
sitronbåter
Slik gjør du
Skjær laksen i spisevennlige terninger.
Bland varm fiskebuljong med revet sitronskall, 1 ss saft fra sitronen og tørket dill. Sett til side. Resten av sitronen kan skjæres i båter og brukes ved servering.
Løk må skjæres i skiver, gulrøtter i biter og brokkoli i buketter.
Varm olje i woken, og stek løken først. I ca 1/2 minutt – 1minutt.
Ha gulrøtter i, og stek i 2 minutter til.
Tilslutt har du brokkoli i og steker 5 minutter til.
Ta alle grønnsakene ut.
Ha i olje, og ha i halvparten av laksen i, stek i 4 minutter. Ta den ut, og ha den andre halvparten i. Stek i 4 minutter til.
Ha i buljongen og la putre i et minutt. Ha i resten av fisken og grønnsakene, og dryss litt fersk dill over hvis du har. La alt bli gjennomvarmt før servering.
Denne gangen ble det med pasta hos oss. Nam på en veldig sunn måte!
#laksewok #laks #wok #brokkoli #løk #sitron #gulrot #pasta #middag #middagstips #oppskrift #hverdagsmat
Acheter Viagra Paris Sans Ordonnance Levitra Selbstversuch [url=http://aquedan.com]zoloft without a prescription[/url] Low Cost Cialis Online