Kylling i kokos og tomat

Noen ganger spiser jeg noe til middag som får meg til å lure på hvorfor i all verden jeg ikke lager dette oftere. Dette kunne jeg jo spist hver dag, tenker jeg. Og sier jeg høyt. Så kommer jeg på at jeg har en matblogg, og det ville jo vært Norges kjedeligste matblogg hvis jeg skulle lagt ut den samme retten hele tiden.

Jeg vet ikke hvorfor denne sausen blir så innmari, innmari god – men jeg har bare godtatt at disse smakene er perfekte  sammen. Hakket tomat, kokosmelk, litt soyasaus, litt grønn currypasta og en dæsj sukker = magisk godt! Ikke smaker det tomat, ikke smaker det kokosmelk og ikke smaker det soyasaus. Det bare smaker vanvittig bra! Jeg vet nesten ikke hvordan jeg skal få anbefalt denne hverdagperlen nok. Den kan forresten brukes til perle i helgene også. Og som gjesteperle.

Og perlen finner du selvsagt også på min matapp-perle. Last ned perlen – og du har en venn i nøden hver gang du lurer på hva dere skal ha til middag.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30-40 minutter – litt avhengig av hva slags kylling du går for.

Dette trenger du

1 pk kyllingfilet ca 600 gram, eller en ferdiggrillet kylling som du deler i 4. 
1 rødløk
1 pk vårløk
1 boks kokosmelk
1 boks hakket tomat
1/4 dl soyasaus
2 ts grønn currypasta, rause teskjeer
1-2 ts sukker jeg bruker 2
ris
eventuelt koriander

Slik gjør du

Sett på ris, og sett stekeovnen på 225 grader. Hvis du skal bruke kyllingfilet må du brune den raskt på begge sider i stekepanna. Brun på middels høy varme, og salte og pepre filetene.

Finn frem det du trenger til sausen.

Du trenger dessuten vårløk og rødløk.

Den kutter du i smått og har i en ildfast form.

Pisk sammen alle ingrediensene til sausen (hakket tomat, kokosmelk, soyasaus, grønn currypasta og sukker) i en bolle.

Hell sausen over løken, og legg den brunede kyllingen oppå.

Hvis du bruker ferdiggrillet kylling, legger du de fire delene (med skinn) oppå.

Tykk kyllingfilet trenger ca 25 minutter i ovnen, tynne fileter trenger cirka 20 minutter i ovnen, mens ferdiggrillet kylling ikke trenger mer enn 15 minutter i ovnen. 

Server med ris, og eventuelt koriander. Nevnte jeg at dette er godt??

#oppskrift #mat #middag #kyllingikokosogtomat #kylling #kokosmelk #grønncurrypasta 

 

 

 

  

20 kommentarer

Siste innlegg