Noen ganger spiser jeg noe til middag som får meg til å lure på hvorfor i all verden jeg ikke lager dette oftere. Dette kunne jeg jo spist hver dag, tenker jeg. Og sier jeg høyt. Så kommer jeg på at jeg har en matblogg, og det ville jo vært Norges kjedeligste matblogg hvis jeg skulle lagt ut den samme retten hele tiden.
Jeg vet ikke hvorfor denne sausen blir så innmari, innmari god – men jeg har bare godtatt at disse smakene er perfekte sammen. Hakket tomat, kokosmelk, litt soyasaus, litt grønn currypasta og en dæsj sukker = magisk godt! Ikke smaker det tomat, ikke smaker det kokosmelk og ikke smaker det soyasaus. Det bare smaker vanvittig bra! Jeg vet nesten ikke hvordan jeg skal få anbefalt denne hverdagperlen nok. Den kan forresten brukes til perle i helgene også. Og som gjesteperle.
Og perlen finner du selvsagt også på min matapp-perle. Last ned perlen – og du har en venn i nøden hver gang du lurer på hva dere skal ha til middag.
Nok til 4.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30-40 minutter – litt avhengig av hva slags kylling du går for.
Dette trenger du
1 pk kyllingfilet ca 600 gram, eller en ferdiggrillet kylling som du deler i 4.
1 rødløk
1 pk vårløk
1 boks kokosmelk
1 boks hakket tomat
1/4 dl soyasaus
2 ts grønn currypasta, rause teskjeer
1-2 ts sukker jeg bruker 2
ris
eventuelt koriander
Slik gjør du
Sett på ris, og sett stekeovnen på 225 grader. Hvis du skal bruke kyllingfilet må du brune den raskt på begge sider i stekepanna. Brun på middels høy varme, og salte og pepre filetene.
Finn frem det du trenger til sausen.
Du trenger dessuten vårløk og rødløk.
Den kutter du i smått og har i en ildfast form.
Pisk sammen alle ingrediensene til sausen (hakket tomat, kokosmelk, soyasaus, grønn currypasta og sukker) i en bolle.
Hell sausen over løken, og legg den brunede kyllingen oppå.
Hvis du bruker ferdiggrillet kylling, legger du de fire delene (med skinn) oppå.
Tykk kyllingfilet trenger ca 25 minutter i ovnen, tynne fileter trenger cirka 20 minutter i ovnen, mens ferdiggrillet kylling ikke trenger mer enn 15 minutter i ovnen.
Server med ris, og eventuelt koriander. Nevnte jeg at dette er godt??
#oppskrift #mat #middag #kyllingikokosogtomat #kylling #kokosmelk #grønncurrypasta
Dette så herlig ut 🙂
rosmariskarheim: Ja, og det er like godt som det ser ut.;-)
Hei!
Liker bloggen din – mye god hverdagsmat.
Innspill: Kan du skrive mer høyaktige angivelser på mengde, i stedet for “1 boks”, “1 pakke” – da disse kan variere. Er det f.eks en stor eller liten boks med kokosmelk? Og hvor mange spiseskjeer er 1/4 dl?
På forhånd takk for svar! Ha en fin uke 🙂
Kristine: Hei! Takk for godt innspill! Det skal jeg så absolutt ta til meg. En boks er 400 ml, spiseskjeene er jeg usikker på – det må jeg teste ut. Men da skal jeg skjerpe meg på målangivelser. Ha en fin dag! Mvh Siri
Kjempegodt!
Hei!
Jeg har funnet bloggen din og lagde denne retten i kveld. Kyllingen ble kjempe mør!! Og enig i at sausen var knallgod! Takk for mange flotte middagstips!
Anniken: Ja, den sausen er skummel, altså. Kunne spist nesten bare ris og saus!:-D
Prøvde denne i dag (med noken variasjonar) og det smakte fantastisk. Hadde berre raud currypasta, og så kutta eg opp eit par kvitlaukfedd og ein halv chili og hadde i sausen.
Har tenkt å laga det med laks ein dag.
Erlend: Så bra! Denne er en stor favoritt hos oss. Sausen blir så god! Tror ikke det er så viktig om det er rød eller grønn currypasta.:)
Hei Siri! Takk for en inspirerende blogg! Har laget flere av rettene ☺ Er currypastaen sterk? Og kan den i så fall droppes eller byttes ut med noe annet?
Marita: Hei! Så hyggelig at du liker bloggen min.:) Den er ikke så sterk syns jeg, men du kan bare prøve deg frem med litt av gangen. Prøv med f.eks en god teskje. Lykke til!
Prøvde dette igår kveld. Utroligt godt og enkelt å lage. Dette blir en av mine favoritter fremover 😀
Fredrik: ja, er ikke denne bare helt genial? Jeg blir aldri lei av den sausen.:)
Kylling i kokos og tomat var nydelig..”
Gunvor: Ikke sant? Vi er veldig glade i den her hos oss.:)
Denne er favoritt altså, du har så mange gode og lette oppskrifter. Ikke noe dilldall hvor en trenger fancy ingredienser👍
Mari: Takk! Det er målet med bloggen – ikke noe fancy, bare enkel og god mat.:) Glad du liker den!
Hvordan går det å lage denne klar dagen før?
Kan denne lages klar kvelden før?
ann kristin: Det tror jeg går kjempefint!:-)
Priligy Farmacias Del Ahorro [url=http://avdrug.com]levitra medicament 10mg[/url] Prix Du Viagra Au Luxembourg Sucrallfate Buy In England Viagra Efectos En El Hombre
Kjempegodt. Har laget denne flere ganger . 😀