Grønnsakskarbonader med balsamicosaus

Hvis jeg er litt småsulten og i farta, stikker jeg av og til innom en dagligvarebutikk med varmmatdisk og kjøper en såpkalt lunsjkake. Det er en medisterkake/kjøttkake/karboandekake blandet med grønnsaker i deigen. Kjempesmart!

Men disse lager du jo like raskt hjemme, og er en finurlig måte å lokke de minste til å spise litt mer grønt på. Cowboyer også, egentlig. Raskt er det også. Jeg bruker karbonadedeig. Hvis du i tillegg koker inn litt balsamicieeddik og rører inn litt smør, har du en karamellisert saus som passer perfekt til kjøtt. Bytt ut ris eller potet med couscous (du får fullkornsvarianter av couscous også) eller bulgur, så blir det et måltid det svinger av.

 

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20-30 minutter – litt avhengig av hvilket tilbehør du går for.

Hvis det ikke frister med balsamicoeddik (prøv!) kan du f.eks. varme opp litt creme fraiche, og ha litt sukkerkulør i + litt buljongulver. Brun saus på 3 minutter.

Dette trenger du

600 gram karbonadedeig
salt & pepper
En neve eller to med frossen amerikansk grønnsaksblanding
Ris, potet, couscous eller bulgur
ca 1 dl balsamicoeddik
1-2 ss smør   

Slik gjør du 

Sett stekeovnen på 150 grader. Skal du ha ris eller potet setter du på det med en gang. Couscous går så raskt, så det kan vente. Bland salt og pepper i karbonadedeigen. Kok opp vann til grønnsakene. Når vannet koker har du i grønnsakene. Så fort vannet har kokt opp igjen siler du grønnsakene og har de i karbonadedeigen. 

Bland grønnsakene forsiktig med deigen. Form kjøttkaker i passende størrelse og brun godt på begge sider. Bruk middels høy varme. Grå kjøttkaker smaker ingenting, de skal få en god stekeskorpe på begge sider. Når du har stekt alle kan du ha dem i en ildfast form og sette de i stekeovnen. Etterstek en 10 minutters tid mens du lager couscous og saus.    

Balsamicoeddik koker du opp. La koke en 5 minutters tid til den tykner. Rør inn et par spiseskjeer smør rett før servering.  

 

Couscous tar bare 5-7 min. Følg anvisningen på pakka.Jeg bruker ofte å helle riktig mengde couscous i en bolle, og varme opp vannet i vannkokeren jeg har. Så strør jeg bare litt salt over couscousen, og heller riktig mengde vann over couscousen når vannet koker. Raskt og praktisk.

Server med eller uten ekstra grønnsaker ved siden av. Yammi, enkelt og sunt!

#oppskrift #mat #middag #grønnsakskarbonader #karbonader #couscous #balsamicoeddik

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top