Indisk gryte

Planlegg en fantastisk god indisk gryte i helgen!

Dette er i utgangspunktet en vegetarcurry som heter Shabnam curry. Det høres veldig flott ut, syns jeg, og det er flott også.

Men ingrediensene er likevel lett tilgjengelig og kjente, kanskje bortsett fra den indiske krydderblandingen Garam masala, som du kjøper i innvandrersjapper eller i noen dagligvareforretninger. Jeg har til og med funnet den på Rema 1000 her jeg bor.  

Ellers er det tomat, sjampinjong, erter, cashewnøtter og masse deilig løk og krydder.

Vi er ikke vegetarianere, så jeg bruker kylling i curryen, og vips er det  blitt til en indisk kyllinggryte.

Den er smaksrik – men ikke hot – så den er ganske familievennlig i så måte. Finn noe Garam masala, og lag dette. Eller dropp Garam masala og lag den likevel.:) 

Gryta finner du også på matappen min, hvor du kan lage handlelister og favorittmarkere… vel dine favoritter. 

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 30 minutter.

Oppskriften på Shabnam curry kom via venninne Randi fra hennes indiske kollega. Dropper du kyllingen kan du f.eks. bruke den som tilbehør til annen indisk mat, eller som en egen vegetarrett. Indere bruker matolje – jeg bruker melange.:-)

Dette trenger du

4 kyllingfileter
3 ss plantemargarin, smør eller matolje
2 løk finhakket
2 hvitløksfedd finhakket
1 ts fersk ingefær finhakket eller revet (skrell resten  av ingefæren, og putt den i frysa. Så kan du rive fersk ingefær av den frosne når du trenger det)
1 ts chilipulver
1/2 ts gurkemeie
2 bokser hakket tomat
1 boks hermetisk sjampinjong eller 150 gram ferske
150 gram frosne erter ca 1 stor tekopp
litt salt
1,5 dl vann
1/2 ts garam masalsa
30 cashewnøtter kjørt til smuler i stavmikser
Fersk koriander

Slik gjør du

Brun noen kyllingbiter nesten helt igjennom, eller plukk en ferdiggrillet kylling i passe biter (ikke skinnet).   

Hakk løk, hvitløk og ingefær i en stavmikser. 

Fres det på middels lav varme i en gryte til det er blank og  mykt. 5 minutter eller så.

Strø chilipulver og gurkemeie over løken.

Del sjampinjongene i fire deler (hvis du ikke har hermetiske)

Ha i tomatene, rør om og la det putre litt før du rører inn sjampinjonger og de frosne ertene.

Tilsett litt salt og vannet.

Ha på lokk. La det småkoke i 10-15 minutter på lav varme.

Tilsett kyllingen og cashewnøtter (som er kjørt til smuler i stavmikser) pluss Garam Masala.

La det koke litt til, til kyllingen er gjennomvarm eller gjennomkokt. 

Pyntes med frisk koriander og serveres med indisk brød eller ris eller begge deler.

#oppskrift #mat #middag #kyllinggryte #indisk #curry #garammasala #shabnamcurry

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg