Curry med potet og sopp

Ulike curryretter er fantastisk enkel og god hverdags- og festmat. Denne her er i tillegg både rask og billig.

FN vil gjerne ha ned forbruket av kjøtt av hensyn til miljøet, og et smart og bra tiltak er for eksempel å ha kjøttfri mandag. Det er ikke sånn at man skal måtte ta radikale valg som å bli vegetarianer for å bidra til et bedre miljø, men en dag i uka kan alle klare. Og hvis det blir et godt og innarbeidet konsept blant folk flest, er vi et godt stykke på vei.

Pannekaker er et fint og kjøttfritt alternativ, men det er jammen denne enkle curryen også. I min bok funker denne både til kjøttfri mandag, som middag en hvilken som helst annen ukedag, som kosemat en fredagskveld – eller hva du nå måtte velge.

Små terninger av aubergine, potet og sjampinjong sammen med løk og currypasta i kokosmelk. Ferdig. Lett som en plett!

Oppskriften finnes selvsagt også på min matapp. Der finner du rundt 150 oppskrifter på pannekaker, andre curryretter og alt i mellom der.   

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter.

Dette trenger du

1 ss matolje
1 løk
1-2 mellomstore poteter
1 aubergine
250 gram sjampinjong
1-4 ss currypasta, f.eks. rød, grønn eller massaman – bruk din favoritt, eller den du har i skapet.
1,5 dl grønnsaksbuljong (vann + en halv terning)
1 boks lett kokosmelk, 400 ml
koriander

Slik gjør du

Skjær potet og løk i smått i en bolle, og aubergine og sjampinjong i en annen. Potet og aubergine skjærer jeg i små terninger, omtrent på størrelse med yatzi-terninger.

Surr potetbiter og løk i olje i en romslig kjele. Bruk middels varme, og surr i en 5-minutters tid.

Ha så i terninger av aubergine, og sjampinjong i mindre biter. Surr et par minutter til.

Surr så mye currypasta du vil ha i sammen med grønnsakene. Avhengig av hvor sterk du vil ha den.

Ha i buljong og kokosmelk, og la putre i 10 minutter.

Server med masse deilig koriander, og for eksempel ris eller brød.

 

#curry #thai #indisk #asiatisk #vegetar #hverdagsmat #hverdagsmiddag  
 
 

 

 

5 kommentarer
    1. Denne så god ut!! Bra med kjøttfritt konsept!
      Men kan jeg spørre om du har prøvd denne med kjøtt også? Evt hvilket? 🙂

    2. Jeg er ikke særlig glad i verken sopp eller aubergine – finnes det håp for meg å få til en god rett med å bytte ut med noe annet?Evt. hva? =)

    3. Marte: Hei! i denne tror jeg du kan bruke både søtpotet, gulrot, squash eller paprika.. Det blir litt kjedelig med bare potet – så velg deg en eller to til.:) Grønne bønner tror jeg også hadde vært godt, men de trenger du ikke ha i mer enn noen få minutter i på slutten.. Lykke til!

    4. Hei:)
      Har laget en del curryer, både med og uten kjøtt. Ikke prøvd den currypaste`en der før så det må prøves ut. Har en del piggsopp fra skogen så skal prøve med den.
      Som et alternativ til aubergine og sopp ville jeg også tipse om blomkål og brokkoli, nydelig i curry! Takk for mange gode retter. Jeg bruker bloggen din flittig!
      Hilsen Anja

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg