Lettvint Lasagne

Lasagne er en av mine favoritter. Helst den som mamma lager. I mange år som singel i Oslo var det den jeg fikk på fredagene da jeg kom hjem på helgetur – og det var utrolig deilig å sette seg ned sammen med mamma og pappa etter en lang busstur og gafle i seg denne. 

Men det går fint an å lage en kjapp variant også, en hverdagsvariant som ligner på originalen.

Denne serverte jeg mine barn med stor suksess.

Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, ca 30-40 minutter.

Dette trenger du

500 gram fullkornspasta
1 pk kjøttdeig, 400 gram
1 boks hakket tomat
1 ts basilikum
1 ts oregano
salt
pepper
Ulike typer ost. F.eks. 1 kule mozzarella, 1 beger cottage cheese, 100 gram revet gulost. 
(Du kan også bruke ricotta istedet for cottage cheese, eller bare mozzarella og gulost)   

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader, sett på stekepanna, og kok opp vann til pastaen.

Mens pastaen koker i lettsaltet vann og ovnen blir varm, steker du kjøttdeigen. Og når den er stekt, har du i tomater og krydder. La putre et par minutter.

(Husk salt og pepper også)

 Legg halvparten av kjøttsausen i bunnen av en ildfast form.  

Ha på halvparten av den kokte pastaen.

Ha på litt ost, her har jeg brukt revet mozzarella og cottage cheese. Ha på resten av kjøttsausen.

 

Før du har på resten av pastaen og topper med mer ost. Her har jeg brukt vanlig gulost.

Sett formen inn i ovnen til osten er slik du vil ha den, 10-15 minutter skal holde.

Sånn! Da er det middag.

 

#lasagne #lettvintlasagne #pasta #fullkornspasta

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg