Kjempekjøttkake

Av og til er en millimeter nok, mener Anne Grete Preus. Men noen ganger er det helt greit å slå på stortromma også, tenker jeg. Som her. 

Her har min mammas kjøttkakeoppskrift blitt til en gigant i stekepanna. Litt raskere, litt morsommere. Det blir som en kjøttkake-kake. På ordentlig.:-)

Finn frem kakespaden, og sett i gang!

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter.

Vi liker å spise potetmos ved siden av – denne oppskriften er veldig god. Husk at jo mindre biter du skjære potetene i, jo fortere blir de ferdige. Vi er glade i tomater, så sammen med potestappe ble det tilbehøret vårt.

 

Dette trenger du

400-700 gram kjøttdeig
1/4-1/2 løk
2 ss ketchup
2 ss soyasaus
1 egg
1 ss hvetemel eller potetmel valgfritt
1 ts salt
1 ts pepper
2 brødskiver valgfrittt

Slik gjør du

Finn frem alt du trenger. 

Vanligvis har jeg ikke brødsmuler i kjøttkakene mine, men hvis du bruker 400 grams pakke med kjøttddeig kan det bidra til litt større kake.

Kjør gjerne brødskivene og/eller løken i stavmikser.

Bland alt godt i en bolle.

Ha plantemargarin i stekepanna,  på middels høy varme. Ha kjøttdeigblandingen oppi panna,og trykk den ut til en fin, flat kake med stekespaden. 

Stek til den har fått fin skorpe på undersiden.

Bruk et stort grytelokk som du legger oppå kjøttkaken. Snu kaken (gjør gjerne dette over vasken), og la den skli ned i panna igjen på den andre siden. Stek til den får fin skorpe der også.

Etterstek i 5-10 minutter på lavere varme, slik at du er sikker på at den er gjennomstekt. 

#kjempekjøttkake #kjøttkake #middag #hverdagsmiddag #oppskrift #mat #potetmos #potetstappe

 

Print

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg