Jacks Fisk Korma

Engelske Jack Monroe levde i en periode med et matbudsjett på 100 kroner i uken for seg og sønnen. Nå er hun Englands nye matheltinne med sin blogg, A girl called Jack. Hun har fast spalte i avisen The Guardian, og er i forhandlinger om eget tv-program.  Monroe har snakket i det britiske parlamentet og vært på forsiden av New York Times. Jeg antar at matbudsjettet er høyere nå. Men hun snakker fortsatt varmt for de fattiges sak, og legger ut oppskrifter som er enkle, gode og billige. Dette er en slik.

Korma er en mild, kremet curry-saus fra Nord-India, som ofte brukes til f.eks. lam eller kylling. I denne forenklede versjonen er den brukt til torsk.

Det er ikke så mye krydder i denne, og det som er får du stort sett tak i hvis du har tilgang til en dagligvarekjede med litt godt utvalg. Men generelt er det slik at hvis du ikke bor sånn til at eksotisk krydder er lett å få tak i , kan du bestille på nettet. For eksempel på engelske The Spice Shop. Billigkjeden TGR som finnes i mange norske byer etter hvert, har også en ganske rikholdig utvalg av krydder. Sjekk hvor din nærmeste butikk er på hjemmesiden.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, ca 30 minutter.

Av og til er cowboyen og jeg litt uenige. Blant annet om frukt eller nøtter har noe å gjøre i en middagsrett. Jeg mener ja, han mener nei. Så rosinene får du nesten ta en avgjørelse på selv. Det vi derimot er veldig enige om, er at løk er kjempegodt. Jeg har derfor brukt 2 løk i oppskriften, mens noen kanskje syns det holder med 1. I originaloppskriften er det ikke sitron eller lime, men jeg skviset litt i over for moro skyld, og det syns jeg smakte fortreffelig.  

Dette trenger du 

1 pk torsk uten skinn og bein, 400 gram
1-2 løk
2 hvitløksfedd
1 beger matyoghurt
1 boks kokosmelk, 400 ml
1 chili
1 ss matolje
2 ts spisskummin
2 ts gurkemeie
ca 100 gram rosiner  hvis du vil
litt sitron eller lime hvis du vil
litt vann hvis du vil
ris eller lignende 

 

Slik gjør du

 Dette er det du trenger.

Kutt løk og hvitløk i smått. La svette i en kjele i olje på middels lav varme i cirka 10 minutter. Løken skal bli blank og myk, ikke brun. 

 Mens løken svetter har du i finhakket chili (uten frø) og krydder.

Bland i kokosmelk, skru opp varmen litt. Ha eventuelt i rosiner, og gjerne et halvt kjøkkenglass med vann for en litt tynnere saus. La småputre i en 5 minutters tid. Skjær fisken i biter, og ha den i gryta. Skru ned til middels lav varme og la trekke i 5-10 minutter til denne er gjennomtrukket.  

Server med f.eks. ris e.l. Takk, Jack! 

#fisk #torsk #korma #middag #mat #oppskrift 
 

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

6 thoughts on “Jacks Fisk Korma

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top