Pizzasaus

Her har du tre forskjellige pizzasauser som egner seg kjempefint enten du skal lage lørdagspizza, italiensk pizza med tynn bunn eller enkle pitapizzaer. Finn din favoritt!

Her får du oppskrift på italiensk pizzabunn.

Her får du oppskrift på mine fire favorittfyll.

Alle tre sausene er laget på få minutter, og de trenger ingen varmebehandling i forkant. Men en stavmikser/blender er praktisk for å lage disse.

Rød pizzasaus 

Oppskriften er fra Jan Vardøen, restaurantkonge på Grünerløkka i Oslo, bl.a. er den fantastiske pizzarestauranten Villa Paradiso under hans paraply. Vel verdt et besøk.

Til en stor eller mange små pizzaer trenger du:

1 boks hele eller hakkede tomater
1/2 neve fersk basilikum
1 fedd hvitløk
1 ss god olivenolje
1 ts sukker
1 ts salt
1 knivsodd kajennepepper

Og da er det bare å hive alt i stavmikser.

 

Grønn pizzasaus

Dette er nok min favoritt. Den dukket opp på et matprogram med den svenske TV-kokken Tina, og jeg syns den er helt eventyrlig god. Du kan også bruke den på sandwich. 

Du trenger

1 boks artisjokkhjerter
2 ss god olivenolje
1 fedd hvitløk

Same procedure – kjør det i stavmikser. Sil av laken først. Og hvis artisjokkene “blader seg”, må du bare ha i litt mer olivenolje.

Hvit pizzasaus

Dette er enklere enn enklest.

Du trenger

1 beger creme fraiche
1 hvitløksfedd
litt salt
litt pepper

Riv hvitløksfeddet fint på et rivjern rett i en bolle med creme fraiche, og rør rundt med salt og pepper. Ferdig. (Ønsker du litt mer sting, kan du ha litt finhakket chili i denne sausen.)

Og på 5-10 minutter har du tre forskjellige, gode sauser.

#pizza #pizzasaus #tomatsaus #hvitsaus #artisjokkrem #oppskrift #mat 

 

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top