Jeg bruker ikke hurtigris som tilbehør hjemme hos oss. Det er noe med konsistensen som jeg ikke liker.
MEN. I alt-i-ett-former syns jeg det fungerer kjempebra! Prøv f.eks. disse geniale Tex-mex-kotelettene.
For ikke å snakke om denne fiskepaien, som like gjerne kan serveres til gjester på en søndag. Den smaker gull!
Nok til 4.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 45 minutter. Hvorav 30 minutter er i ovnen hvor den lager seg selv.
Dette trenger du
2 stk purre
40 gram smør
4 dl grønnsaksbuljong eller fiskebuljong (1 terning pluss vann)
1,5 dl ukokt hurtigris
4 torskefilet uten skinn og bein (ca 400-500 gram)
1 beger creme fraiche, 3 dl
2-3 brødskiver
3 ss parmesan
salt og pepper
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 200 grader
Vask og skjær purren i smått. Bruk alt sammen.
Surr purren i en kjele sammen med smøret i ca 5 minutter.
Ha buljong, creme fraiche og hurtigris i kjelen.
Surr et par minutter til.
Hell alt i en ildfast form.
Kjør brødskiver og parmesan til smuler i en stavmikser.
Ha fisken oppå.
Salte og pepre.
Dryss smulene av brød og parmesan over og stek på 200 grader i 30 minutter.
Oh lykke! Middagen er klar.:)
#torsk #fiskepai #franskfiskepai #oppskrift #middag #mat #hverdagsmiddag #søndagsmiddag
Så gott 🙂
Så godt og enkelt det så ut!
Vet du om man kan bruke vanlig ris også? Eller er det et poeng at det er hurtigris
Julia
Julia: Hei! Du kan sikkert bruke vanlig ris, men da ville jeg kokt den på forhånd, og brukt 3-5 dl. Hurtigrisen “hever” seg i retten mens den er i ovnen, og det gjør nok ikke vanlig ris. Lykke til!:-)
Kjempegod! Denne lager jeg gjerne igjen!
Anne Marie: ja, ikke sant? Jeg ble overrasket av hvor godt det fungerte med hurtigrisen. Og det smakte så deilig! Må lage den igjen snart jeg også.:)
Anne Marie: Og takk for sist, forresten.:)
Denne gleder jeg meg til!! Står i ovnen i dette øyeblikk:-)
Bjørg: åh, heldige deg! Den er supergod! Håper forventningene blir innfridd.:) Let me know.:)
Nok en gang en super rett fra bloggen:) Byttet ut torsk med sei, supplerte med litt gulrot i tillegg til purreløk. Og kokte litt asparges som tilbehør. Og Toro er ikke savnet her i huset…..
Guri: Helt enig! Denne syns jeg var veldig deilig! Smart tips med sei og gulrot. Sånne alt-i-ett-former er geniale.:)