Sommerkålsuppe

Denne suppa kan du lage med hodekål eller sommerkål. Den skal putre en stund på komfyren, men trenger ikke noe særlig tilsyn.

Lag den med farseboller, og du har en god og billig middag som smaker søndag og fri og middag i en gammel spisestue.


Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 2 timer og 15 minutter. Cirka 10-15 minutter forberedelser, og 2 timer putring – nærmest på egenhånd.

Dette trenger du

1,5 stk kål hodekål eller sommerkål
500 gram medisterfarse
2 ss karve ja du leste riktig
3 grønnsaksbuljongterninger
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss hvetemel
4 stk kryddernellik, hele
1 ts timian

Slik gjør du



Kutt kålen i biter. Ha kålen i kjelen og tilsett vann til halvveis opp på kålen.

Ha i timian.

Legg i 4-5 nellikspiker. Hell halvparten av posen med karve oppi, eller karve tilsvarende 1 ½ -2 spiseskje. Dryss litt hvetemel i, ca 1 spiseskje.

Ha i tre buljongterninger eller fondcups med grønnsaksbuljong.

La dette koke opp. Skru ned på svak varme og la det trekke i et par timer til suppa er passe brun og fin.

Ta en spiseskje og lag passe runde farseboller som du slipper ned i gryta. La trekke i 10 minutter til.

Smak til med salt og pepper før servering. Lille persille kan også få være med.

Karvi ost er godt på ristede skiver ved siden av.

NAM!

#kålsuppe #suppe #hodekål #sommerkål #karve #oppskrift #mat #middag 

 

Print

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg