Kapteinens Mac’n’cheese

Er det reker igjen? Bruk dem til å lage denne familievennlige amerikanske klassikeren med en skalldyrsvri.

Norsk-amerikaneren Sweet Paul har en oppskrift på denne med hummer, men reker får da jammen holde, tenker jeg. Du kan selvsagt bruker fiskebiter eller annen type skalldyr hvis du vil.  

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 45 minutter.

Dette trenger du

4-500 gram pasta f.eks. rør eller skruer 
3-400 gram reker  eller mer eller mindre
2 sjalottløk
2 ss smør
2 ss hvetemel
250 gram revet gulost gjerne en miks av typer 
5 dl lettmelk
2 ts dijonsennep
salt og pepper ca 1 ts av hvert + salt til pastavannet
gressløk hvis du har/vil

Slik gjør du


Kok pasta etter anvisning på pakka. Sett stekeovnen på 175 grader.

Smelt smøret på middels lav varme i en romslig gryte.

Surr hakket sjalottløk i smøret til den er blank og myk.

Tilsett mel, og pisk til du har en fin, gul grøt.

Spe på med melken – litt og litt – mens du pisker konstant (hvis du syns det er vanskelig å få til hvit saus uten klumper, er et husmortriks å varme melken før du sper sausen med den).      

Pisk inn sennep, salt og pepper.

Ta kjelen av varmen og rør inn all osten.

Bland inn reker, og bland sammen med pasta.

Stek i 20-25 minutter til overflaten er gyllen og fin. 

Server gjerne med gressløk. Dinner time!

#macncheese #kapteinensmacncheese #sjømat #reker #pasta #oppskrift #middag #spagetti

 

 

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top