Fløtepudding i rekesaus

Eller falsk rekesaus, som dette egentlig heter. 

Jeg likte nesten ingenting på matfronten da jeg var liten. Det gikk i pannekaker, spagetti, kjøtt og potet. Ikke grønnsaker. Og i hvert fall ikke saus.

Bortsett fra når mamma laget Fløtepudding i falsk rekesaus. Som rett og slett er skiver av fløtepudding i hvit saus, tilsatt ketchup så den blir rosa. Med reker oppi.

Nå liker jeg det meste. Men fortsatt er dette en av de beste sausene jeg får.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 30 minutter. Det er ved bruk av nypoteter eller partypoteter. Vanlig kokfaste poteter kan du eventuelt kutte i mindre biter for samme koketid.

Vil du slå på stortromma, kan du ha sprøstekte baconbiter oppi her. Men det er kjempegodt uten også.

Dette trenger du

2 ss plantemargarin/smør
2 ss hvetemel
4-5 dl lettmelk
1 ts salt
1 ts pepper
3 ss ketchup
200 gram ferske reker, eller 1 boks reker i lake
1 fløtepudding
poteter
gulrot
litt sitronsaft

Slik gjør du

Sett på vann til potetene.

Lag hvit saus av smør, mel og melk.

Smelt plantemargarin/smør på middels lav varme, og så snart det er smeltet har du i melet og pisker som besatt. Det skal bli en gul, fin og myk kremaktig grøt.

Spe på med litt og litt melk. Pisk godt og la sausen tykne litt  mellom hvert påfyll av melk.

Når all melken er i kan du pepre og salte, og ha i ketchupen. Pisk den ut.

Skjær fløtepuddingen i så tykke skiver du vil ha den. Ha fløtepudding i den rosa sausen.

Syns du sausen er for tykk, kan du spe på med litt mer melk.

La det stå på lav/middels varme mens potetene blir ferdig. Pass på – det fester seg fort i bunnen av kjelen.

I mens kan du for eksempel rive litt gulrot, og skvise noen dråper med sitronsaft oppi.

Har du epler i hus, kan du skrelle et og fjerne kjernen før du river det oppi blandingen også.

Rett før servering kan du ha i reker.

Namnamnam. NAM!

#fløtepudding #hvitsaus #rosasaus #rekesaus #middag #oppskrift #mat #reker

Print

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg