Jeg har arvet interessen for matlaging etter min mor. Og i likhet med mamma er jeg ikke så veldig opptatt av forretter. Har vi gjester, blir det stort sett hovedrett og dessert.
Men jeg husker da jeg var liten, sånn på 70/80-tallet, at hun av og til slo til med terteskjell til forrett – fylt med hvit saus, erter og fiskepudding. Det var stas, og jeg syns de var så fine.
Terteskjell får du fortsatt kjøpt i butikken, og det er egentlig bare din egen fantasi som setter grenser for hva du kan fylle dem med.
Her har jeg brukt den gamle slageren fra barndommen med en liten tvist. Sausen er har fått litt mer edge med dijon-sennep i, og ertene får følge av bacon og ferske reker. Det var populært!
Nok til 6 terteskjell
Fra kjøkkenbenk til middagsbord 15-20 minutter.
Dette trenger du
1 pakke terteskjell, det er 8 i pakka
2 ss plantemargarin /smør
2 ss hvetemel
4 dl melk, lettmelk eller h-melk
salt og pepper
ferske reker, rundt 200 gram, ferdig renset
1 pakke bacon, gjerne i små biter eller skogsbacon
1-2 never frosne erter
eventuelt litt dill til pynt
Slik gjør du
Hvis du ikke har renset rekene, starter du med det.
Sett stekeovnen på full guffe. Legg bacon på bakepapir, og sett i midten av ovnen med en gang. Pass på – når ovnen blir varm, blir baconet fort stekt.
Når baconet er ferdig stekt setter du det til side. Klipp det opp i smått når det er litt avkjølt, hvis du ikke har kjøpt smårettbacon.
I mellomtiden lager du hvit saus ved å smelte plantemargarin/smør i en middels/liten kjele på middels lav varme.
Med en gang smøret er smeltet har du i hvetemel, og pisker det du klarer til det blir en fin, gul grøt.
Spe på med litt og litt melk, mens du hele tiden pisker. La gjerne sausen tykne i mellom hver gang du sper på melk.
Når du har hatt i all melken, kan du ha i en spiseskje med dijonsennep, og salte og pepre etter smak.
Når du har tatt ut baconet kan du justere temperaturen og steke terteskjellene etter anvisning på pakken.
Ha frosne erter og baconbiter i den hvite sausen. Når ertene er varme, er sausen klar.
Øs saus med bacon og erter opp i skjellene, og legg noen ferske reker på toppen.
Pynt gjerne med litt dill.
#terteskjell #smårett #forrett #hvitsaus #dijon #reker #bacon #erter #oppskrift #mat
Det var et kjekt tips. Men husk at “i forhold til” betyr “sammenlignet med”. Her hadde det holdt med et “for”…
Kjell Martinsen: Takk for leksjonen, jeg vil gjerne ha et godt språk på bloggen min – så den retter jeg opp.:-)
Takk for en ny smaksopplevelse
Det jeg alltid har brukt er terteskjell fylt ned
fløtefiskepudding skåret ismå terninger i hvit saus med reker smaksett med salt og pepper legges i terteskjellene med frisk dill over
Hilsen Jan
Jan Ekerby: Hei! Det er den mamma alltid har laget også, gjerne med erter i tillegg. God den også!:-)
Baldness Propecia Research Pediatric Amoxicillin Aacifemine Clomid Je [url=http://cpsmeds.com]cialis[/url] First Medicine Pharmacy Store Canada Is Amoxicillin In Penicillin Family