Jeg er ikke så til på å lage fiskekaker. Jeg synes ikke alltid at det er så lett å få en god konsistens.
Men disse fikser jeg! Dessuten smaker de jo helt nydelig, jeg er veldig glad i thaismaker.
Server med litt ris og grønt, og måltidet er komplett.
Nok til fire
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 40 minutter
Dette trenger du
400 gram torskefilet, uten skinn eller bein
400 gram laksefilet, uten skinn og bein
1 ts finhakket rød chili
1 ss revet eller finhakket frisk ingefær
1/2 dl koriander frisk og finhakket
½ dl finhakket vårløk
saften av en hel lime
2 ts sesamolje
3 ss maisennajevner
1 ss brunt eller hvitt sukker
olje
Dippingsaus
2 stk lime
½ ts finhakket chili
1 ss finhakket vårløk
1 ss koriander, frisk og finhakket
2 ss søt chilisaus
1 dl soyasaus
1 ts fiskesaus
1 ts sukker
Slik gjør du
Skyll og tørk filetene. Hakk fint for hånd.
Hakk alt fint. Bland alt du har hakket, brunt sukker, maisenna, sesamolje og lime md fisken.
Vask hendene godt og skyll dem i kaldt vann.
Lag kaker som er ca 5 cm i diameter, og 1,5 cm tykke.
La kakene hvile i kjøleskapet i ca 10 minutter.
Men kakene hviler kan du lage dippingsausen. Bare miks alt i en bolle.
Stek på middels høy varme til de er brune og pene på begge sider.