Thailandske fiskekaker med dippingsaus

Jeg er ikke så til på å lage fiskekaker. Jeg synes ikke alltid at det er så lett å få en god konsistens.

Men disse fikser jeg! Dessuten smaker de jo helt nydelig, jeg er veldig glad i thaismaker.

Server med litt ris og grønt, og måltidet er komplett.

Nok til fire

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 40 minutter

Dette trenger du

400 gram torskefilet, uten skinn eller bein
400 gram laksefilet, uten skinn og bein
1 ts finhakket rød chili
1 ss revet eller finhakket frisk ingefær
1/2 dl koriander frisk og finhakket
½ dl finhakket vårløk
saften av en hel lime
2 ts sesamolje
3 ss maisennajevner
1 ss brunt eller hvitt sukker
olje

Dippingsaus

2 stk lime
½ ts finhakket chili
1 ss finhakket vårløk
1 ss koriander, frisk og finhakket
2 ss søt chilisaus
1 dl soyasaus
1 ts fiskesaus
1 ts sukker

Slik gjør du

Skyll og tørk filetene. Hakk fint for hånd.

Hakk alt fint. Bland alt du har hakket, brunt sukker, maisenna, sesamolje og lime md fisken.

Vask hendene godt og skyll dem i kaldt vann. 

Lag kaker som er ca 5 cm i diameter, og 1,5 cm tykke.

La kakene hvile i kjøleskapet i ca 10 minutter.

Men kakene hviler kan du lage dippingsausen. Bare miks alt i en bolle.

Stek på middels høy varme til de er brune og pene på begge sider.  

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg