Pasta med snøfrisk og skinke

Dette er en slik rett som gjør at en venninne av meg faller til ro innvendig. Hun er ikke så kjempeglad i å lage mat, men elsker oppskrifter som er enkle og gode, og som gjør at hun til tross for sin manglende matlagingsglede likevel kan sette noe godt på bordet før kvelden kommer. Og det tar bare et kvarter.

Denne gangen kjøpte jeg spinat-tagliatelle, bare for å få litt variasjon. Pen er den også, syns jeg. 

Det er også mulig å lage en luksus-variant, hvor du bytter ut de frosne aspargesbønnene med vanlig asparges som du surrer litt i stekepanna først, og hvor snøfrisken er byttet ut med biter av den hvite geitosten Chevre – fra Frankrike eller Haukeliseter – eller et annet sted. Det går like raskt, men er kanskje mer en fest eller gjest-variant.

Jeg syns denne blir perfekt kremet slik den er – mens f.eks. min søster savner litt mer saus. Da er det mulig å røre inn litt melk, creme fraiche eller fløte, for å sørge for en mer sausete variant. Du kan også bytte ut skinken med f.eks skiver av pepperoni eller chorizo for en litt mer spicy opplevelse.   

Oppskriften finner du selvsagt også på min matapp.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 15 minutter.

Dette trenger du

500 gram pasta
1 pakke skinke 80-100 gram (f.eks. Serrano))
1 pakke snøfrisk (eller et stykke Chevre)
Frosne aspargesbønner, eller frisk asparges – så mye du liker
litt pepper
litt olivenolje/smør 
1 dl av pastavannet
eventuelt en melkeskvett, fløte eller creme fraiche

Slik gjør du

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Kutt opp skinke i smått, og ha de frosne bønnene i sammen med pastaen når det er 2 minutter igjen av koketiden.

Kutt gjerne bønnene i mindre biter først, hvis du ønsker det.

Når du heller av vannet sparer du på 1 dl av pastavannet.

I følge pasta-ekspertene skal man ikke blande inn olivenolje eller smør i pastaen, det “tetter porene” slik at sausen ikke trekker inn.

Jeg syns ikke snøfrisken er sausete nok, så jeg foretrekker i tillegg til vannet å ha 1 ss olivenolje eller smør i før jeg rører ut snøfrisken. 

Du kan også ha i en melkeskvett, litt creme fraiche eller fløte hvis du vil det.

Bland til slutt inn skinkebitene – og middagen er klar!

#pasta #snøfrisk #skinke #asparges #spagetti #middag #oppskrift #chevre

 

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

One thought on “Pasta med snøfrisk og skinke

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top